| shurubeluuuu a întrebat:

am o baterie de 6v 4.5A.Vreau sa ii cobor tensiunea pana undeva la 4.5 V! ce trebuie sa montez la bornele ei pentru a cobori tensiunea? (fara transformator)!
cel mai bun raspuns primeste funda!

11 răspunsuri:
| nutepriveste21 a răspuns:

Transformatoarele functioneaza in curent alternativ asa ca si daca ai vrea sa pui nu merge. Ai nevoie de un stabilizator de tensiune reglabil sau fix care sa suporte tensiunea de alimentare data si sa scoata cei 4, 5v de care ai nevoie. Depinde de ce amperaj ai nevoie, daca e unul foarte mic se poate improviza cu o dioda zener iar daca e nevoie de putere mai mare trebuie un montaj cu ci sau tranzistori.

| shurubeluuuu explică (pentru nutepriveste21):

Deci,ea are acum 6v si 4.5a! mie imi trebuie 4.5 v si 0.6-0.7a!

| nutepriveste21 a răspuns (pentru shurubeluuuu):

Trebuie un montaj cu ci sau tranzistori dar ce vrei sa alimentezi?

Vreau sa fac o baterie esterna pentru telefon.la bornele ei vreau sa pun o mufa usb, si pun incarcatorul de la telefon

| K0sti a răspuns (pentru shurubeluuuu):

laughing Vezi cum faci sa arzi telefonul! Sa pui incarcatorul de la telefon la baterie? Tu pe la scoala aia nu te duci?

| shurubeluuuu explică (pentru K0sti):

Sincer,nu cred ca esti potrivit sa ma critici pe mine!
la scoala merg de 11 ani, si crede-ma ca stiu ce vorbesc!

| nutepriveste21 a răspuns:

Incarcatorul pus direct pe baterie nu duce la nici un rezultat.Nu se arde nimic dar nici nu functioneaza. Poti incarca direct prin cablu de date diferenta de tensiune nu e mare dar totusi ar trebui folosit un ci stabilizator asa cum vezi aici http://www.tme.eu/......ka7805aetu Daca nu le ai cu electronica mai bine renunta daca tii la telefon.

Eu vreau sa leg bateria la un cablu usb, cu care sa alimentez telefonul!

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat