Asa trebuie sa stea :
http://www.hardwaresecrets.com/wp-content/uploads/gammaxx300-131.jpg
Si daca sta pozitionat asa cam cu cate grade as scadea temperatura procesorului?
El sta asa pentru ca ia aerul rece din fata si il trimite in spate catre coolerul care il scoate din carcasa. nimeni nu iti poate spune exact cu cate grade o sa scada
Problema este ca eu cred ca ori nu am aplicat bine pasta termoconductoare astazi ori din cauza ca are un push-pin rupt si sta prins destul de ok dar doar in 3 push-pini temperatura se duce inspre 60 de grade in jocuri.Eu vreau sa o aduc undeva la 54-55 de grade maxim
Temperatura procesorului se aduna la temperatura din carcasa, care la randul lui se aduna la temperatura camerei.
Coolerul procesorului raceste procesorul, dar nu poate cobori sub temperatura din carcasa.
Ventilatoarele carcasei racesc aerul din carcasa, dar nu poate cobori sub temperatura camerei.
Ideal este ca, la o temperatura de camera de 20 grade C, in carcasa temperatura sa fie sub 28-30 grade, iar temperatura procesorului sa fie sub 43 grade la procesoare Intel sau sub 55 grade la procesoare AMD.
In carcasa, temperatura este marita de:
- procesor
- placa video
- hard disk-uri
- restul componentelor de pe placa de baza
Ca urmare, ventilatoarele carcasei si a sursei trebuie sa scoata caldura cedata de toate aceste componente.
Temperaturile le poti verifica in BIOS sau cu programe specializate rulate sub Windows.
Pai am 2 ventilatoare in carcasa unul care scoate aerul in spate si altul care baga in fata.Cum spuneai tu.Altceva nu pot face decat cum ti-am spus sa dau geamul de la tavan jos sa eliberez fantele de aer.