| Bogdan_9316 a întrebat:

Am o intrebare, am tot auzit despre programul "BackTrak", altii spun ca e un system de operare...
Mai exact ce e si cum poate fi rulat? big grin
As vrea sa-l descarc si eu dar nu sa-l instalez pe pc. Se poate da burn pe dvd? sau ce sa folosesc pentru al rula...

Multumesc! Dau fundita!

8 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

BlackTrak este o distribuție GNU linux ce este destinata testării securității rețelelor.Deci este un sistem de operare la fel ca Windows-ul, dar este inclusă în categoria sistemeleor de operare Linux specializate în anume sarcini.Cum la Windows Windows server este un sistem de operare Microsoft destinat serverelor, adica creat special pentru calculatoarele de tip server sau Worckstation, așa e și în lumea GNU linux. Diferența este ca sistemele de operare GNU linux fiind sursă deschisă(oppen source) numărul versiunilor este foarte mare.La versiunile asta le spunde distribuții și în prezent număra peste 100, din care unele din ele specializate în diferite sarcini; Firewall-uri, servere, Testatre securitate rețele, școală, etc.da sunt distribuții linux specializate pentru școală, care includ aplicații speciale pentru elevi și profesori, astfel încât cursurile se pot desfășura direct pe calculator, nu cum îi pe clasica tablă.
BlackTrack linux este bazat pe Ubuntu și se poate rula în mod live cd direct de pe calculator sau de pe un stick USB.
Dacă vrei sa încerci Linux încearcă o ltă distribuție.De BlackTrack nu vei fi mulțumit mai mult ca sigur.de ce? Simplu că nu e o distribuție standard dedicata uzului zilnic ci este una specializată pentru un anume tasck.
Uite ce îți recomand. Încearcă de la mine de pe site WinuX daca ai un Pc mai puțin performant(un P4 de exemplu_ sau Desktop Linux OS daca ai un Pc normal pentru zilele noastre(unul decent adică un dual core de 2 Gbși 4 G ram).
îți recomand cele două că sunt optimizate pentru userii începători de calculatoare și pentru cei ce vor să treacă de la Windows la Linux.
Folosind Rufus de exemplu poți scrie ISO-ul pe un stiock USB și apoi să folosești Linux direct de pe stick în mod live.Asta nu va odofoca nimic la calculator și poate fi o soluție de recovery a datelor atuci când Windows-ul crapă deoarece orice sistem Linux poate accesa fișierele și partițiile de Wiondows, deci poți modifica, adăuga copia sau șterge date de pe pertițiile de Windows, numai ijnvers nu, din motive comerciale(se știe că dușmanul nr 1 a microsoftului+sateliții lui este Linux-ul, deoarece îi va lăsa în timp fără frieri de jegmănit, căda toate sunt gratis, legale și nerestricționate comercial, nu cum e Windos-ul caret te ține în lesă cape un câine). Succes

| DeyCj a răspuns:

Totul îi va funcționa cu plug and play.E Ubuntu, deci are compatibilitate cu 99% din hardware.

| manuel72 a răspuns (pentru DeyCj):

Daca il folosesti in modalitate live cd, lipsesc destule drivere, mai ales placa wireless.

| DeyCj a răspuns (pentru manuel72):

Trebuie configurat, desigur.
If config wlan0 up
din terminal
Apoi în Wicd la setări se scrie la wirelss interface wlan0 și totul va funcționa.
Îți zic asta că sunt user de Linux de 5 ani și știu cum funcționează chestia asta cu ubuntu based, distros.Acuma am trecut pe Debian big grin și învăt pe Arch Linux.

| manuel72 a răspuns (pentru DeyCj):

Aveam antena usb Alfa Nhr pentru care driverele erau deja incorporate in distributia pe care o aveam eu. Facusem cum ai zis tu si placa wireless nu dadea semne de viata, laptopul era probabil mai recent ca distributia.

| DeyCj a răspuns (pentru manuel72):

Mai mult ca sigur.Probabil că Black track nu e pe nucleul 3.2.15 ci pe 2.

| KodrutZ a răspuns:

Era extrem de greu sa cauti pe google... http://www.backtrack-linux.org/

| Emanuel_Emy_1998 a răspuns:

Dai,,Copy'' >,, Paste'' =]]]]]]]]]]]]]