| alexandrusava a întrebat:

Buna TPU am o intrebare.Pe laptop la Wi-fi imi apare un semn al exclamarii pe reteaua de net.(mentionez ca merge normal cu mica exceptie ca prind maxim 54 mbps din 100) Este vreo problema sau ce exprima acesta?

Răspuns Câştigător
| sltlp a răspuns:

Pai hai sa o iau la rand.
1. Acel semn! depinde unde apare. Poate sa fie un semn fie ca reteaua e nesecurizata, fie ca e o problema cu internetul sau setarile. Daca internetul functioneaza cand e acel semn acolo, atunci problema e securitatea. Daca acel semn apare doar uneori, problema e ori de la router ori laptop ca nu e placa de retea wifi configurata corect.
2. Viteza scazuta de 54mbps apare fie de la router(e o antichitate de router cu standard-ul G maxim), fie laptop-ul e mai batran si atat poate placa de retea wifi. Daca e de la router, rezolvi rapid cumparand alt router. Daca e de la laptop, ai putea incerca sa schimbi placa de retea wifi, DAR nu recomand, deoarece e clar ca si procesorul e batran si restul, efectiv nu merita investitia. Plus ca multi producatori adauga produsele pe un asa zis "white list" ca sa nu le poti schimba placile de retea.
Daca ai alte intrebari, poti sa raspunzi aici.

11 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Semnul exclamarii poate aprea si din cauza unei setari incorecte la local area connection sau la Wireless Network Connectin Properties. Daca ai putea sa pui doua poze cu acestea ar fi foarte bine.

| gelu1970 a răspuns:

Posibil ca nu e reteaua ta wifi.
in cazul in care e wifi de la routerul tau, ceva nu e bine la conexiune.

| untu a răspuns:

Posibil atentionare la plata facturii la internet!

| AdrianBoss17WOLF a răspuns (pentru untu):

Ce gluma bunalaughing

| untu a răspuns (pentru AdrianBoss17WOLF):

Nu e gluma! Se intampla la cei care au abonament lunar la internet sau este posibila avertizare de defectiune la laptop ( se va defecta placa video sau HDD-ul!) Du-l imediat la un service autorizat ca se blocheaza accesul la inernet!(access limitat)

| Яiko a răspuns:

E normal daca Wi-fi nu are parola. Inseamna ca nu e protejata reteaua, dar nu se intampla nimic.

| alexandrusava explică (pentru Яiko):

Si totusi viteza de ce este scazuta? De la 100 mbps la 54? Sunt chiar langa modem si am 54 mbps.

| Яiko a răspuns (pentru alexandrusava):

Pai ori driveri de wifi nu sunt tocmai ok, ori laptopul are o placa wifi care nu suporta mai mult(cel mai mult posibil). Daca e routerul tau, atunci poti suna la firma de unde ai net, o sa te ajute ei si o sa iti explice daca e vreo problema si cum poti verifica. Depinde de la firma la firma ce sistem au. Nu prea cred ca a fost limitat routerul. Viteza e destul de ok la 54mbps, asta daca nu vrei sa uploadezi ceva. In rest pentru o viteza ceva mai mare, doar prin fir si nici asa nu e garantat 100mbps.

| alexandrusava explică (pentru sltlp):

Pai reteaua de wi-fi e nesecurizata.Cum fac sa ii pun parola? Legat de faza cu laptopul e vechi nu este asa pentru ca au mai venit niste prieteni la mine cu laptopurile si tot aceeasi viteza au si ei deci laptopul e bun! Multumesc si te rog sa imi lasi un tutorial sau un site ca sa pun si eu parola!

| sltlp a răspuns (pentru alexandrusava):

Spune ce router ai(ce producator si ce model) ca sa iti dau un tutorial cat mai potrivit.

| sltlp a răspuns (pentru alexandrusava):

Pai hai sa o iau la rand.
1. Acel semn! depinde unde apare. Poate sa fie un semn fie ca reteaua e nesecurizata, fie ca e o problema cu internetul sau setarile. Daca internetul functioneaza cand e acel semn acolo, atunci problema e securitatea. Daca acel semn apare doar uneori, problema e ori de la router ori laptop ca nu e placa de retea wifi configurata corect.
2. Viteza scazuta de 54mbps apare fie de la router(e o antichitate de router cu standard-ul G maxim), fie laptop-ul e mai batran si atat poate placa de retea wifi. Daca e de la router, rezolvi rapid cumparand alt router. Daca e de la laptop, ai putea incerca sa schimbi placa de retea wifi, DAR nu recomand, deoarece e clar ca si procesorul e batran si restul, efectiv nu merita investitia. Plus ca multi producatori adauga produsele pe un asa zis "white list" ca sa nu le poti schimba placile de retea.
Daca ai alte intrebari, poti sa raspunzi aici.

| Matei1023 a răspuns:

Poate aparea semnul exclamarii si daca sunt prea multi utilizatori conectati la acel internet