| IoNuTz96 a întrebat:

am o problema cam grava, am vrut sa am 2 windowsuri pe Laptop asa ca mi-am bagat mai intai Windows 7 pe partitia C iar apoi mi-am bagat Windows XP pe partitia D iar partitia E o folosesc pentru documente. Ok, dupa ce am instalat Windows XP de fiecare data cand arpind Leptopu imi ruleaza direct pe Windows xp fara sa imi apara meniul de boot ca la alte PC unde pot sa aleg pe ce windows vreau sa intru si chiar daca apas F8 ca sa imi apara meniul la fel acolo doar windows XP imi apare, am auzit ca e posibil ca XP sa nu citeasca Windows 7 iar unii au zis sa incerc combinatie windows 7 cu windows vista sau 7 cu 8, dar eu nu vreau pentru ca am nevoie de xp si de 7, asa ca am nevoie de ajutor urgent, dau funda si vot repede va rog, mersi TPU sad

7 răspunsuri:
| Lin_Cata_1994 a răspuns:

Singura chestie, instaleaza WIN 7. si formateaza si C si D, este nasol sa rulezi pe 2 win, iti mananca si multe resurse straight face

| WR104 a răspuns (pentru Lin_Cata_1994):

laughing

| WR104 a răspuns:

Eu am win 7 si Linux Ubuntu pe acelasi laptop, cand il aprind ma pune sa aleg, cred ca trebuie sa intri in BIOS sa setezi ceva.
Cauta si tu un tutorial ca sunt cu sutele pe youtube si nu doar pe youtube.

| 5IrOK a răspuns:

Te duci la run scrii msconfig si la rubica boot s pui acolo la time out cateva sec in care sa alegi ce windows sa incarce

| monstrulet a răspuns:

Trebuia instalat intai windows xp, in C. Apoi windows 7.
Windows xp nu stie de alte windows-uri mai noi si a suprascris bootloaderul lui 7.
Daca vrei sa repari chestia asta(fara sa le reinstalezi pe ambele), ai nevoie de un programel numit BCDEdit, si alegi install vista/7 bootloader(+mici configurari).
L-am testat(acum mult timp) cu vista si xp, dar ar trebui sa fi aparut si versiune pentru 7.

| DjYeti a răspuns:

E simpla treaba. Trebuia sa pui XP pe C si 7 pe D.
Daca ai C si D doua HDD-uri diferite e mai simplu. Intri in BIOS si selectezi ca First HardDisk device cel pe care ai XP-u si atunci iti apare chestia cu Windows 7 sau Erlier version of Windows. Eu asa folosesc in acest moment, 2 windowsuri dar pe 2 hdd-uri diferite

| IoNuTz96 explică:

Multumesc tuturor de lamuriri, insa nu stiu cui o sa dau funda, ma mai gandesc, mersi.