| kMel3oN a întrebat:

Am o problema la Laptop! Am un HP Pavilion, dupa ce ma joc pe el jocuri gen Hitman Absolution, Assassin`s Creed 3 sau ce mai am pe acolo se inchide, adica se blocheaza imaginea. Teperatura CPU este de 77 grade Celsius si se incalzeste foarte repede, 2-3 minute de la deschidere, chiar am incercat si jocuri mai slabe ca perfomanta grafica gen Battlefield Heroes, chiar si Santa Claus in Trouble si la ala se bloca.
Laptopul il am de aproximativ 3 ani, are coolpad, insa nu l-am curatat niciodata si da cam are praf...Ce ma sfatuiti?

Răspuns Câştigător
| PotatoMustDie a răspuns:

In primul rand curata-l si vezi daca se inbonatateste ceva.

Tehnici de racire:

Curatarea ventilatoarelor:
Este probabil cel mai important dar si cel mai usor lucru pe care il poti face pentru a mentine laptopul cat mai rece. Praful ramane prins pe ventilatoare chiar daca tie camera in care se gaseste sistemul ti se pare curata. Este recomandat sa cureti ventilatoarele regulat, la fiecare 3-6 luni. Dificultatea procesului variaza de la un model de laptop la altul.

Pasta termoconductoare:
In primul rand, este foarte important sa stii ca urmatorul proces poate anula valabilitatea garantiei laptop-ului.
Se poate aplica/schimba pasta termoconductoare in cazul CPU si a placii video. Exista mai multe tipuri de pasta, iar metodele de aplicare pot diferi si ele. Procesul consta in dezasamblarea laptop-ului, inlaturarea radiatoarelor de pe CPU si procesorul grafic si aplicarea pastei. Dupa care urmeaza reasamblarea sistemului. Aceasta metoda este recomandata strict utilizatorilor experimentati.

Modificarea sistemelor de aerisire:
Se pot face diverse modificari, printre care modarea heat pipe-urilor, gaurirea carcasei si a suprafetei pe care este asezat laptopul, dar nu sunt recomandate, deoarece prezinta riscuri ridicate de a deteriora sistemul.

Coolere pentru laptopuri:
Desi coolerele dedicate laptopurilor au fost pana nu demult considerate excesuri, ele devin din ce in ce mai cautate si mai necesare. Sunt piese simple care ajuta drastic la scaderea temperaturilor sistemului.

Coolere pentru laptopuri „homemade":
Pot reprezenta un proiect interesant in timpul unei vacante de vara, daca detii banii, sculele si accesoriile necesare. Si bineinteles indemanare si rabdare. Iti permit sa hotarasti pe unde vrei sa treaca fluxul de aer si incotro sa fie eliminata caldura excesiva. Modelele sunt nelimitate, totul tine de imaginatia ta.

Bafta.

1 răspuns:
| kMel3oN explică:

Temperatura am vazut-o cu programul Everest.

PS: Problema o am de 1 saptamana...