| xDanyxDany a întrebat:

am o sursa veche de 300W si vreau sa fac din ea un incarcator "rapid", am luat niste usb-uri si le-am legat la 5v si mi-am pus telefonul (merge ok) dar pot sa zic ca se incarca mai repede pe incarcatorul telefonului care scoate 1A si sursa scoate 20A. De ce nu scoate sursa toti cei 20A? va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi sau sa-mi ziceti daca trebuie sa mai pun ceva pe acolo. Stiu ca I=U/R si R=U/I adica 5/20=0,25Ohm. deci mie imi trebuie un rezistor de 0, 25 ohm legat in serie cu telefonul ca sa-mi scoata sursa 20A?

5 răspunsuri:
| ombladon a răspuns:

Nu ai cum sa incarci bateria aia la 10-20C,mai ales cu circuitul de incarcare din telefon...lasa balta chestiile astea daca esti prastie!

| ombladon a răspuns:

Cumpara ti un incarcator care sa scoata max 2A si foloseste l pe ala, ca oricum circuitul de incarcare din telefon trage cat curent are nevoie...degeaba ai tu 5V si 100A...

| SilviaDulcik a răspuns:

Nu scoate mai mult de 1 Ah din cauza ca sursa calculeaza exact amperajul necesar pentru functionarea telefonului.

| MarianaChiordeanu a răspuns:

Ușor ușor, vezi pe etichetă fiecare fir ce scoate, trebuie să te apropii de valoarea de 1A, e posibil să trebuiască să combini sau să îți mai trebuiască piese.
Ceea ce spui tu că scoate 20A e per total. Dar per fir e posibil să aibă și sub 0.5 A
Și dacă bagi 20A în telefon ia-ți adio de la el

| xDanyxDany explică (pentru MarianaChiordeanu):

Nu e per total 20A, e pe firul de 5V, scrie clar pe ea: +5V 20A, dar ce piese ar trebui sa combin ca eu nu vreau musai sa incarc telu', vreau sa mai incarc de exemplu si acumulatorul de la bormasina