| Marius_4665 a întrebat:

Am un laptop ce ruleaza windows 7.
Vreau sa instalez windows 8.Am verificat daca imi merge si rezultatul a fost pozitiv dar nu imi merge dvd-ul ca sa bootez de pe el.
Intrebarea mea este:
Cum fac sa instales windows 8 de pe un stick si care sunt pasii pentru o instalare completa si corecta?
Doresc un raspuns explicit.
Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Bootarea de pe stick e mai complicata, chiar de la primul pas: sa creezi un stick bootabil. Cel mai bine ar fi sa gasesti un cd bootabil cu Win8. Dar s-ar putea ca problema sa nu fie de la cd, ci de la optiunile din bios, unde se configureaza ordinea de bootare. Esti sigur ca prima bootare e setata pentru dvd-rom dvd-rw? Daca raspunsul e afirmativ, atunci cd-ul de pe care ai incercat sa instalezi sistemul de operare nu e bootabil si trebuie cautat altul. Bafta!

| Marius_4665 explică (pentru dannyel86):

Te rog sa imi spui cum selectez ordinea daca se poate.
Astept raspuns.

6 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

Pasul 1. Gaseste toate driverele pentru Windows 8 acum, pentru ca altfel te trezesti ca nu te poti conecta la internet.
Pasul 2. Deschide laptopul, apasa F2 cand ai ecranul inca negru, intri astfel in BIOS. La Boot device prioriy setezi first boot pe CD/DVD. Apesi F10 si apoi iesi. Acum ar trebui sa mearga. Daca nu iti ia dvd-ul, inseamna ca nu e corect facut. Nu ma pronunt in privinta stick-ului, poate nici nu ai optinea USB in BOOT order.

| pozeanimate a răspuns:

Creaza o partitie, formateazo si deschide windowsul 8 direct din discul d
instaleaza in aceasta noua partitie si gata
si de pe cardul telefonului merge happy

| sleeky1532 a răspuns:

Bootarea de pe USB estea cea mai simpla bootare posibila. Poti face un stick usb bootabil in sub 10 minute. Ai nevoie de un stick de min 4gb, imaginea sistemului de operare, acest program http://images2.store.microsoft.com/......D-tool.exe
si un dictionar roman-englez.
Distractie placuta.

| Marius_4665 explică (pentru sleeky1532):

Mersi!
Ce am descarcat din link pun pe stic?
Si windows-ul cum il pun doar imaginea?
Poti fi te rog putin mai explicit, nu vreau sa te deranjez dar sunt cam nou si...
Astept raspuns!