| fataaia001 a întrebat:

Buna TPU! Am un laptop luat in rate in ianuarie 2021, mama mea va incheia contractul in februarie anul acesta pentru ca a terminat de platit si mai are doar pentru luna februarie, ea plateste si pentru garantia laptopului. Intrebarea mea este. Am nevoie de o curatare a laptopului deoarece întampin probleme cu zgomotul ventilatorului si a supraincalzirii acestuia, plus ca e foarte prafuit iar asta imi incetineste performanta si nu il pot folosi mult, asa ca il pot duce la flanco (de acolo l-am cumparat) pentru a beneficia de garantie? El functioneaza in continuare dar mai incet, are nevoie decat de o curatare. Multumesc!

2 răspunsuri:
| VoidEternal a răspuns:

Pai soluția e simpla. Trebe' decât să ai grija de el. Decât.

Praful ăla nu e din plumb, se șterge cu o cârpă parcă, daca te dai la el imediat se sperie și fuge.

La fel și interiorul laptopului. Daca îl folosesti pe pat, pe picioare, pe pătură, pe fata de masă, etc, o să tragă tot praful și toate scamele. Dacă îl folosești și într-o cameră cu umiditate mare, atunci praf+căldură+umiditate=. mâzgă. =ventilatoare zgomotoase, = șasiu care se încălzește, termal throttling, performante slabe, etc. Adică fix ce ai întâmpinat tu.

Iar ca să-ți răspund la întrebare, nu, curățarea nu face obiectul garanției, pentru că intră la categoria condiții de utilizare improprii.

Divaghez un pic dar nu înțeleg de ce nu ștergeți praful de pe chestiile pe care puneți mâna zilnic. Ia o microfibra, pulverizează niste spirt pe ea și mai șterge din când în când, tastatura, track pad-ul, display-ul carcasa, ca sa nu fie locul in care și-o trag și se înmulțesc bacteriile. Mă ocup de o rețea de 80 de pc-uri operate în general de fete, și de cele mai multe ori e atâta mizerie și mâzgă in tastaturi și pe mouse că poți planta răsaduri in ele. Nu am pretenții de la unități, pe alea le întrețin eu, dar măcar șterge tastatura aia de praf, scoate firele de par din ea, arunca frămiturile in alta parte decât printre taste, in puii mei.

| Hubiter a răspuns:

Salut,

Motivul intemeiat de tine nu reprezinta un defect. Tu trebuie sa mergi la un service de laptopuri si sa faci o curatare de praf si schimbare pasta termoconductoare.

Cu drag,
Hubiter.ro