| Alexandru390 a întrebat:

Bună TPU.
Am un prieten și are o problemă. Are un laptop cu procesor AMD ryzen 5. Chestia e că nu găseste amd radeon settings. Știam ca dai click dreapta și îți apărea dar la el nu îi apare. Are cel mai recent driver dar tot nu îi apare. A mai avut cineva problema asta? Mă puteți ajuta?

11 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Apasă pe butonul Start și scrie acolo: amd. Vezi ce rezultate îți apar. După ce vei găsi programul, din setările acestuia îl faci ca să îți apară pe taskbar sau îi faci un shortcut.

| Alexandru390 explică (pentru anonimg):

Am încercat și acest lucru dar îmi spune că nu se găsesc rezultate pentru "amd"

| anonimg a răspuns (pentru Alexandru390):

Înseamnă că driverul nu este instalat în pc. Deci dacă Windows nu vede driverul, atunci driverul nu există in acel pc. Obligatoriu windowsul trebuie să vadă driverul; pentru că driverul se instalează în Windows.
Dezinstaleaza orice driver legat de placa video, restarteaza laptopul, apoi instalează noul driver original de pe site-ul producătorului; la urmă dai iarăși un restart. Obligatoriu trebuie urmată ordinea de mai sus.

Am înțeles. Voi încerca asta și voi reveni mai târziu dacă a mers.

Deși spune că driverul este defect. Nu știu de ce.

| NLS a răspuns:

Nici in Control Panel?

| Alexandru390 explică (pentru NLS):

Te referi la nVidia control panel?

| Alexandru390 explică (pentru NLS):

Poate te referi la panoul de control. Acolo poate întra dar ce rezolva?

| NLS a răspuns (pentru Alexandru390):

Da, în Control Panel (panoul de Control) apare de obicei Radeon Settings (respectiv Nvidia Control Panel dacă ai placa nVIDIA).

Însă dacă are windows 10, e cu cântec, căci la varianta Home, Nvidia Settings am înțeles ca nu se va mai instala deodată cu driverul, ci îl instalezi de pe Microsoft Store (Asta dacă ai cont Microsoft).

La mine pe 10 Pro merge încă, am reinstalat de curând driverul video cu opțiunea clean install, și am Nvidia Settings.

Daca va fi la fel și cu Radeon Settings - nu știu.