Salut!
Diferenta dintre touch screen resinzitiv si touch screen capacitiv este ca la touch screen resinzitiv trebuie sa apesi ca sa functioneze, dar poti desena scrie mai usor, iar la touch screen capacitiv trebuie sa apesi foarte putin, dar trebuie sa iti folosesti numai degetele daca ai manusi atunci nu o sa iti prea functioneze si ca nu poti scrie/desena asa de usor ca si pe cel resinzitiv. Apple iPhone are touch screen capacitiv iar Samsung S5230 Star are touch screen resinzitiv. Funda?
Care e cel mai bun resinzitiv sau capacitiv
Eu personal cred ca cel capcitiv, deoarece este si mai rezistent la zgarieturi, si merge si mai usor si pare mai luminos si culorile mai vii.
Aici gasesti cele mai bune tonuri de apel pentru telefonul tau :) http://tonuri-apel.com
Ecranul rezistiv
La ora redactării articolului, cele mai multe dispozitive electronice au touchscreen rezistiv. În acest caz, panoul este acoperit de două straturi metalice subţiri (unul cu proprietăţi conductive, celălalt rezistive), între care există un mic spaţiu. În momentul în care ecranul devine activ, cele două suprafeţe încep să fie străbătute de un curent electric. Prin apăsarea cu degetul sau cu stylus-ul pe display, se realizează contactul fizic între suprafeţe, iar câmpul electric se modifică. Procesorul telefonului calculează coordonatele punctului de contact şi apoi le interpretează prin intermediul software-ului.
Ecranul capacitiv
Ecranele capacitive dispun de o singură suprafaţă amplasată pe panou, suprafaţă care se încarcă cu sarcină electrică. Când atingi ecranul cu degetul, o parte din sarcină se transferă în corpul tău, cea de pe panou diminuându-se. Diferenţa se măsoară prin amplasarea unor circuite speciale în colţurile ecranului, iar cu ajutorul lor se calculează coordonatele.
Avantaje şi dezavantaje
Ecran capacitiv
[+] luminozitate bună;
[+] foarte sensibil la atingere;
[-] necesită contact direct cu degetul (nu funcţionează cu stylus, trebuie un corp conductiv);
[-] apa si alte elemente chimice prezente pe display afecteaza acurateţea;
[-] consumă mai multă energie;
[-] tehnologie mai scumpă.
Ecran rezistiv
[+] consumă mai puţină energie deoarece foloseşte componente pasive;
[+] este mai ieftin;
[+] poate fi utilizat atât cu degetele, cât şi cu stylus-ul sau cu mănuşi (recomandat în mediul industrial);
[-] luminozitate mai slabă;
[-] senzitivitate mai mică, necesită exercitarea unei presiuni;
[-] îşi pierde sensibilitatea în timp.
FloFlorentina întreabă: