| Crazydyana a întrebat:

TPU! Ce-mi recomandati ca tip de procesor:Intel Celeron sau un Intel Core? Care sunt diferentele intre cele doua si care este mai bun si de ce?
Fundita celui mai bun raspuns:*!

7 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Depinde ce placa de baza ai. S-ar putea sa nu suporte dual core. Dual core este mai rapid de cat cel simplu. Urmeaza apoi core 2 duo, quad core, I3, I5 si I7. La dual core se face un nucleu suplimentar, virtual. La core 2 duo este ceva semanator dar cu o tehnologie superioara.
Uite niste explicatii: http://www.revistait.ro/hardware/dual-core-vs-core-2-duo/
si http://www.blasterzone.ro/care-sunt-diferentele-intre-core-i3-i5-si-i7/

| greyhound a răspuns:

Intel core > Intel celeron pur si simplu
N-ai nevoie de nici un argument, e pur si simplu un fapt

| Seby90 a răspuns:

Hello. Pai, depinde, intotdeauna comparatiile de genul sunt cu dus intors. Top de gama de la celeron este mai bun ca cel de entry level de la Intel core. Si invers.

Te voi putea ajuta cand vei veni cu modele clare. Ce tip de procesor mai exact vrei sa compari, iar dupa iti voi oferi si explicatia pentru care am ales x sau y.

O seara buna.

| pozeanimate a răspuns:

Celeron este mai ieften
in procesul fabricatiei cica au avut defecte, la cache, dupa sau reparat si pus in vanzare, ceva de genu
Intel core este original, o productie de clasa superioara

| Anonim0100 a răspuns:

Buna eu iti recomand Intel core adici intra mai multe depinde de buget : Intel core 2 ( 1 processor cu 2 nuclee ) Intel core quad ( 4 nuclee) si asa mai departe Intel Celeron sunt pentru office mai mult vei avea nevoie sa joci un joc si iti va merge greu si vezi zice : de ce nu mi-am muat Intel core! Celeronu este pentru office, multimedia, net daca le faci pe astea I-ati Celeron nu da bani pe core daca vrei sa joci si un joc si te ocupi cu editat ia-ti Core! Succes

| Razvanp69 a răspuns:

Deci daca vorbesti de un celeron dual atunci el merge pe acelasi socket cu un Intel core(1155), acum depinde si ce procesor folosesti acum, ca sa se poata potrivi socketul placii de baza cu procesorul. Daca folosesti pc-ul pentru un film, serial, mess, facebook, eu zic sa iti iei celeron dual pentru ca e mai ieftin, dar daca soliciti pc-ul mai mult e mai bun un Intel core i. Ca sa iti explic cum sta treaba e vorba de generatiile procesoarelor. Comparand un celeron cu un Intel core i, Intel core castiga, pentru ca e vorba de alte frecvente, ma repet acum, de generatia lui (cu cat e o generatie mai noua cu atat e mai bun procesorul). ceva mai ieftin si mai bun e un Intel core i3. Oricum daca mai ai vreo nelamurire lasa-mi un mesaj si iti zic tot ce ai nevoie.

| Crazydyana explică:

Http://www.altex.ro/......t-up-linux Pai ideea era daca se merita sa cumpar un astfel de laptop cu procesor Intel Celeron? ...Eu nu prea ma joc foarte mult pe calculator si as dori sa imi cumpar un laptop pentru ca vechiul meu PC are niste probleme: se cam reseteaza mereu..si am obs ca un Intel celeron este putin mai ieftin decat un Intel core si doream sa stiu daca merita sa fac investitia intr-un celeron.voi ce credeti? ar fi bun un astfel de laptop cu un astfel de procesor?