Deoarece s-a stricat unitatea dvd, schimbă o, e stricat laserul ala care citeste discul.
Eu am scos mufa afara si am bagat-o la loc si a mers asta dupa ce am curatat-o frumos de praf cu spirt
Probabil s-a murdarit/prafuit laserul.
Intrucat necesita scule si cunostinte speciale, iti recomand sa schimbi unitatea cu alt DVD RW, functional, chiar si unul folosit (costa doar cateva zeci de lei).
1. dvd au o viteza de pana la x16 - ai idee ce inseamna aia? crezi ca degeaba exista viteza de scriere?
2. Cand dvd-wr e nou citeste dvd la viteaza mare. Cans se invecheste citeste doar pe cele scrise la viteaza mica si tot asa pana la 3x scrise sau deloc daca e foarte vechi.
3. viteza de scriere inseamna - daca e mica se citeste greu de pe dvd (copy rate mic) dar tine mult (joci friesby cu el si nu se strica). Daca e scris la viteza mare (copy rate e mare si 20mb/s) dar consecinta e citit doar de dvd playere noi + ca la orice zgarietura e gata il arunci la gunoi nu-l mai citeste nimica. Practic cu cat e mai mica viteza de scriere cu atat face santurile mai adanci laseru in el si e mai usor de citit (dar la viteza mica).
4. Intrebari?