| Alexandru390 a întrebat:

Bună TPU!
De curând mi-am instalat pe laptop ubuntu 19.10. Merge perfect dar am 2 probleme :
1. Nu pot instala Steam.
Când am instalat steam de pe site-ul oficial, m-a trimis direct la ubuntu software, știți, un fel de magazin pentru ubuntu. Acolo are și steam și când l-am instalat nu merge. Mă trimite la terminal să scriu parola. Nici parola nu merge să o scriu. După spune sorry, try again.

2. Touchpadul nu funcționează.
De când am instalat ubuntu folosesc doar mouse-ul deoarece touchpadul nu mai merge. Nu știu ce să fac.
De abia am instalat ubuntu și nu sunt obișnuit cu el.
Am observat că pe ubuntu instalarile se fac mai mult pe comenzi. Nu e ca la Windows așa ușor.
Dacă știți vă rog ajutați-mă.
sad

7 răspunsuri:
| Alexandru390 explică (pentru Wr3nch):

Mulțumesc mult. A mers. Acum se instalează. Nu știu ce aș fi făcut dacă nu puteam instala steam. Era bine dacă găseai și o soluție pentru touchpad. Dacă găsești îți dau fundă. Eu am căutat pe site-ul lor dar nu am găsit.

| Wr3nch a răspuns (pentru Alexandru390):

Eventual poate dac aimi lasi modelul la laptop. BTW tine cont ca multe jocuri nu merg pe steam, si daca ai cumparat editia de windows sunt sanse sa trebuiesca sa cumperi iar editia linux.

| Alexandru390 explică (pentru Wr3nch):

Laptopul meu :
Asus A541UV-GO1238

| JicaContra a răspuns:

Nu stiu ubuntu 19, DAR, e versiune impara, DECI INSTABILA asa ca s-ar putea ceva sa nu mearga bine
insa tu cred ca ai alta problema, si anume ori nu sti, ori nu iti merge utilitarul grafic de instalare, pur si simplu cauta cuvantul "software" in bara de aplicatii

iar data viitoare cand ai probleme cu parola scrisa in terminal, daca ai tastatura in romana, atunci TREBUIE sa ai o parola care nu e in "romana" (adica nu are diacritice) altfel s-ar putea la emularea de terminal sa ai probleme

Nota Benne: cand e vorba de servere Linux RUPE, cand e vorba de desktop Linux sux, cand e vorba de joace Linux IS BULLSHlT... rili, cu toate jocurile portate de steam, tot ramane faptul ca pe Linux e OpenGL care are implicit fps la jumatate cat are acelasi joc pe DirectX pe windows, chiar am facut testul asta in CSS care are benchmark de video inclus, pe acelasi calculator cu Linux si Windows dualboot!

| Eugen80 a răspuns:

1. E clar ca Steam-ul nu este compatibil cu versiunea ta de Ubuntu.
2. Schimba driverul de touch. Vezi pe site-ul producatorului laptopului poate gasesti driver de Linux.