| BUDOKAI a întrebat:

de un timp dvd wr-ul nu imi mia citeste dvd-urile doar cd-urile? de ce? ce pot face? imi mergeau si dvd-urile de vara asta nu am mai bagat nici un disc. ajutati-ma va rog cat mai urgent!

6 răspunsuri:
| hp8510p a răspuns:

Incearca sa cureti senzorul cu betisoare de urechi imbibate in alcool(nu pui alcool mult...inmoi betisorul in alcool si pe urma il storci bine).Dar fii atent ca senzorul este foarte sensibil si curata-l foarte foarte foarte usor...nu apasa pe el

| cookie01 a răspuns:

Probabil s-au zgariat prea tare dvd-urile tale. Incearca totusi sa iti instalezi ultimele drivere si firmware poate reusesti ceva

| BUDOKAI explică (pentru cookie01):

Cu siguranta nu e asata nu au nici o zgarietura, daca ar fi fost din cauza asta mi-as fi dat seama simcer, dar multumesc ca mi-ai raspuns!

| cookie01 a răspuns:

Exista ceva cd-uri speciale de curatare a laserului. Au un fel de perie lipida de dvd si in momentul in care se invarte dvdul ti se va curata laserul

| Anticarul a răspuns:

Daca incerci vreo metoda de curatare a lentilei de citire, mai rau faci, o sa fie bun de suport de pahar si atat. problema unui cd/dwd-r apare in momentul in care numai este folosit, din acel moment, el este un magnet electrostatic, si cu cat NU il vei folosii mai mult, cu atat sansele mai mari sa numai functioneze. Ce poti incerca dar nu ai certitudinea ca va da rezultate, este sa bagi un cd-cleaner in el, sa il curete. Dar cu cat a stat mai mult nefolosit, cu atat vor fi mai mari sansele de a avea 0 efect.
Solutie: Trage un ochi in linkul asta:
http://www.cel.ro/unitati-optice/dvd-writer-samsung-sh_224db-black-bulk-l/

mai simplu si eficient sa cumperi altul, avand in vedere ca pretul este de 68 de ron. Intelegi?

| BUDOKAI explică (pentru Anticarul):

Dar se poate sa fie asta cauza? caci imi citeste discurile CD-R, DAR NU CITESTE DVD-R