| LDCCristi a întrebat:

Deci innebunesc am 14 ani in aprilie fac 15 ani.Deci acasa sau cand vorbesc la scoala am o voce clara.Cand CITESC la scoala defata cu copii e urata rau nici nu pot sa pronunt literele.Dar acasa cand citesc, citesc clar.Sa nu aud ca mi-e rusine de copii sau ca ma intimidez.

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trac se numeste.Iti faci emotii si te blochezi.Incearca sa nu mai dai doi bani pe ce cred ceilalti despre tine.Citeste in clasa ca pentru tine. Cand iei cartea in mana gandeste-te ca esti singur acasa, alunga teama ca nu te taie nimeni.Chiar sa-ti admiri vocea, stii doar ca ai voce placuta. Deci, nu te panica ca nu da nimeni cu masina peste tine.

| Cσcσ a răspuns:

Salut!
Te emotionezi sau cum? laughing
Eu sunt raraita si cand incep sa vorbesc, colegii mei incep sa ma imite, dar problemele noastre nu se aseamana.
Incearca sa vorbesti mai mult in public si sa fi putin mai tupeist :-p
Pa!

| LDCCristi explică (pentru Cσcσ):

Nu ma emotionez dar in clasa cand citesc lectia nu stiu incep saa am o voce urata.

| Cσcσ a răspuns (pentru LDCCristi):

Cum spune theodorafemme2001
Poate ti se schimba vocea. Daca este asta, nu iti face griji, vei reveni la normal happy

| theodorafemme2001 a răspuns:

Probabil, ti se schimba vocea. Inceadca sa nu te gandesti ca cineva va rade de tine. Gandeste-te ca esti singur, acasa, si inceaca sa nu mai pui presiune pe tinehappy.

| LDCCristi explică (pentru theodorafemme2001):

Asa frate pun presiune pe mine si citesc nasol rau.cum fac sa nu mai citesc rau.sa ma gandesc ca citesc acasa sau cum?

| Cavani1999 a răspuns:

Si mie mi se intampla, sunt foarte emotiv si ma gandesc prea mult la spun sa fie corect sa nu rada colegii de mine...dar keep calm totul are o rezolvare...rezolvarea mea e sa merg la psiholog sa-mi inving emotile si la un logoped sa pronunt corect cuvintele.Tu gandeste-te ce trebuie sa imbunatatesti la vocea ta, vei vedea rezultatele cu timpul.Bafta!

| LDCCristi explică (pentru Cavani1999):

Nu ma cavani vorbesc clar dar la scoala cand citesc citesc urat.si imi este asa greu parca nu mai sunt eu, ca invat foarte bine la scoala si ma enervez cand ma asculta copii citesc ca naiba.

| MihaiSmecker a răspuns:

Buna, la 14 si citesti cam naspa ar fi bine sa nu fi rusinos ca nu esti la un concurs sau mai stiu eu ce. Nuti fie rusine ca in viata asta nu o sa faci nimic. Bafta si numai bine!