Here you go - https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/4628878/
si un monitor oarecare. Nu ai zis ce buget ai...
1650 super e cam teaca.
Sistemul ala e facut pentru un buget mai mic. Daca e vorba de 3500 pentru unitate, deja discutam altfel. O sa revin pana diseara cu o configuratie actualizata pentru bugetele astea. P.S. Cu periferice sau fara?
M am gandit la un i5 9600k+rx 5600 XT+16 gb ram 2666 mhz+ssd 480gb si cu restul componenentelor am ajuns la suma de 3300 lei pe pc garage
Fara periferice, poti sa mi recomanzi totusi o tastatura si un monitor
Am gasit un monitor curbat 144hz 4ms la 650 de lel la altex, l as lua doar pentru ca are 23.5 inch si 144 hz
Meh, si care e restul componentelor totusi? Trebuia sa dai si tu wishlistul. Eu fac ceva future-proof cu alea esentiale de cursa lunga. Mai ales sursa pe care majoritatea romanilor o ignora apoi se pling ca au schimbat cinci placi de baza in doi ani.
Https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/4632986 - pentru full HD e foarte ok setupul asta. 5600 XT ofera mai putine fps per unitatea monetara. i5 9600K suge mai mult curent iar sporul de performanta e sub 10%, asta la un consum cu vreo 25% mai mare. Tastatura vrei ceva ieftin-ieftin fara pretentii care merge sau mecanica? La monitor vrei sa te uiti si la ce panou are/luminozitate. VA-urile sunt varza.
Eu am lucrat pentru mari companii de IT Hardware si eram obligat de șefii mei ca să spun că s-a defectat datorită clientului.
Așa că citeste inainte termenii si condițiile
PENTRU CĂ EU ÎȚÎ SPUNEAM CITEȘTE PAGINA 20
Iar la pagina 20 scrie clar
Instalarea montarea asamblarea se face doar de personal Autorizat și Calificat!
înafară de asta pentru laptopuri scria clar că se folosesc depozitează îmagazionează transportă doar la temperatura de fix 20*Celsius!
Si rândeam de oameni când veneau cu laptop-ul iarna pe afară la service-ul unde eram eu angajat și afară erau -5*C
și în cameră aveam mereu grijă să fie 27... 32*C
Si instinctiv toti oamenii aprindeau laptop-ul fara acordul meu
seful meu striga la mine sa il scot din garantie
ii luam foaia de garantie
ii scoteam laptp-ul din garantie
apoi ii ceream bani 370 lei pentru constatare
pentru ca aveam tarifele mari expuse constatarea 370 lei
asa dorea patronul de la firma la care eu eram angajat!
si nu ii reparam laptop-ul
ci nu doreau sa platesca chemau politia
si politia stia deja ca asa este adevarat ca asta este ritualul de acolo si de multe ori nici nu mai veneau
sau veneau doar sa ii dea dreptate patronului.
si omul trebuia sa platesca ca sa isi ia laptop-ul ne reparat inapi
sau daca dorea ceva reparatie il puneam sa platesca ce dorea sa ii fac la acel laptop
Sau daca vedeam ca si-a facut singur upgrade de bios gata il scoteam din garantie pot ca utilizatorul final nu are voie sa aduca modificari acelui produs si upgrade-ul de bios se poate considera direct interventie ne autorizata asupra placii de baza
sau le ceream licenta de windows, nu avea licenta seful meu ii punea sa cumpere o licenta sau sa platesca verificarea si sa plece ne rezolvati
De multe ori eu ca sa fiu om cu bun-simt le dadeam hdd-ul intr-un plic cu bule si le spuneam sa nu mai vada seful meu hdd-ul ca ii intreba de liciente la toate softurile si daca gaseste ceva piratat spune ca din cauza carack-ului s-a ars placa video
Multumesc pentru raspuns, oricum in Romania, poate si in alte tari se fac magarii din astea.
ăia când îțî vând îți răspund chiar în limba Română la telefon și se străduiesc din răsputeri să îți vobescă cât pot ei de clar în limba Română până când țî-au vândut
Apoi se fac că nu șțiu de cât limba lor
și dacă îî mai suni îțî baga nr la filtrate așa că vei suna și vei suna luni întregi
Mentionez ca vreau sa folosesc pc ul pentru gaming 1080p, am pricepere in asamblarea PC-urilor.