| Batista43 a întrebat:

Bună TPU, e bine sa umbi pe laptop bagat in priza cu bateria scoasa? Si daca il folosesti mult timp e bine sa il tii in continuare in priza dupa ce s-a incarcat? Dau funda pentru cel mai bun raspuns.

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Reguli de 2 lei... si le ai mai scris si cu litere mari. Tehnologia e destul de avansata zilele asta, nu mai e nevoie sa "protejezi" componentele in halul asta, au propriile sisteme de siguranta la supraincarcare samd.

Toata miscarile asta poate lungesc viata baterieie cu 5 zile la cativa ani de folosinta... irelevant

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vrei sa stai mult timp pe el bagat in priza eu iti recomand sa scoti bateria pentru ca miliamperii mAh din ea o sa se distruga. Daca stai pe el fara baterie si bagat in priza nu este nici-o problema happy o zi faina

| DoNotDisturbOnlyMusic a răspuns:

Buna, cel mai,, sanatos,, pentru laptop este sa respecti urmatoarele regului simple :
1. NICIODATA cand UMBLI pe laptop nu lasa bateria in el daca este conectat incarcatorul
2. cand este la incarcat ( logic ) ii lasi bateria si NU umbli pe el
3. cand vrei sa ii conectezi incarcatorul intai bagi stecherul in priza apoi il conectezi la laptop ( daca intai il conectezi si apoi il bagi in priza se produce un SOC pentru laptop )
NU UITA : BATERIE = INCARCATOR ( ORI UMBLI PE LAPTOP CU BATERIA IN EL ORI CU BATERIA SCOASA SI INCARCATORUL CONECTAT, NICIODATA SI CU BATERIA SI CU INCARCATORUL! )
Acestea sunt regulile referitoare la baterie si incarcator. Sper ca te-am ajutat.

| DoNotDisturbOnlyMusic a răspuns (pentru suntserios):

Ce ma? Copilu', cati anisori ai? Ce sa zic, reguli de 2 lei =]] Ca sa stiti si voi acesta este domeniul meu si nu cred ca sti mai bine ca mine, asa ca nu mai commentati. Si DA, scriu cu litere mari ca sa SUBLINIEZ lucrurile importante. Deci daca vreti sa ascultati de acest,, geniu,, ascultati, dar eu macar am experienta in calculatoare si v-am sfatuit mult mai explicit. Va multumesc si bafta la toti.

| suntserios a răspuns (pentru DoNotDisturbOnlyMusic):

Metinul si wow un nu inseamna experienta in calculatoare

| DoNotDisturbOnlyMusic a răspuns (pentru suntserios):

... Data viitoare scrie ceva care are sens =]]

| suntserios a răspuns (pentru DoNotDisturbOnlyMusic):

Reguli de 2 lei... si le ai mai scris si cu litere mari. Tehnologia e destul de avansata zilele asta, nu mai e nevoie sa "protejezi" componentele in halul asta, au propriile sisteme de siguranta la supraincarcare samd.

Toata miscarile asta poate lungesc viata baterieie cu 5 zile la cativa ani de folosinta... irelevant

| Costel_Mugurel_1997 a răspuns:

Daca il ti in priza mult timp cu bateria; bateria se va strica adica nu vei mai avea aceiasi autonomie ca inainte. De aceia eu iti recomand cand te joci cu el in priza sa-i scoti bateria. big grin