| Alexandru390 a întrebat:

Bună TPU.
Este normal ca în programul cinema 4d să îmi ia randatul 38 de ore pentru un video de 40 de secunde? Da ce-i asta? Am un laptop cam decent și setările din render nu sunt nici prea mari dar nici prea slabe. Adică o calitate medie. Dar serios, 38 de ore pentru 40 de secunde? Păi ăștia care fac filme lungi și seriale animate cât așteaptă? 1 an? Eu rezoluția o selectez la 1080p 60fps și antialiasing maxim 4 față de 16. Spuneți-mi va rog ce problemă este de se randeaza așa super greu? Oricum îl randez în formate JPG că quick movie nu merge, a dispărut din setări. Voi încerca să repar și ai. Dar vă rog să răspundeți și să mă ajutați. Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| JicaContra a răspuns:

Sunt 2 solutii mari si late
1. LA MODUL CATEGORIC - HARDWARE
2. engine-ul de randare sa fie optimizat, ori aia e foarte greu si implica GENIU in programare care sa lucreze pentru firma care produce softul, iar si asta are limite fata de care pun pariu ca cinema 4d ala e destul de aproape

deci, NU, nu ai cum sa randezi mai repede, decat daca bagi bani seriosi in hardware

4 răspunsuri:
| JicaContra a răspuns:

"Am un laptop cam decent"
adica, are placa video dedicata?!?
daca nu ai nici macar placa video dedicata atunci e ABSOLUT NORMAL

"Păi ăștia care fac filme lungi și seriale animate cât așteaptă? 1 an?"
NOPE, dar ei au gpu dedicat cum ar fi Nvidia Quadro care costa de 2-4x mai scump decat echivalentul pentru jocuri si in jocuri merge slab, si merg pana la cluster de SGI-uri care pot sa fie de sute sau chiar mii de GPU, SGI putea face randare cand PC-urile se taraiau si jocurile erau doar 2D

| Alexandru390 explică (pentru JicaContra):

Am placa dedicata NVIDIA.
GTX 1660. Știu că nu e una puternică dar aveam așteptări ceva mai mari. Atunci cum fac să le randez mai repede? Nu mai există nicio soluție?

| Alexandru390 explică (pentru JicaContra):

Mersi mult oricum. Asta e. Înainte nu trebuia să aștept atât dar când am făcut update la noua versiune nu mă așteptam să am această problemă. Am instalat înapoi versiunea mai veche dar face la fel fițe. Ori e de la placa dedicata. Nu știu. Este la zi, nu știu ce sa fac. Lasă așa. Mersi mult.

| JicaContra a răspuns (pentru Alexandru390):

Cu placere, imi pare rau ca nu te pot ajuta sa iti si rezolvi problema sad

| JicaContra a răspuns (pentru Alexandru390):

Sunt 2 solutii mari si late
1. LA MODUL CATEGORIC - HARDWARE
2. engine-ul de randare sa fie optimizat, ori aia e foarte greu si implica GENIU in programare care sa lucreze pentru firma care produce softul, iar si asta are limite fata de care pun pariu ca cinema 4d ala e destul de aproape

deci, NU, nu ai cum sa randezi mai repede, decat daca bagi bani seriosi in hardware