Ala nu e server. Ce ai tu e un NAS destul de slabut din punct de vedere hardware si software (l-am folosit cateva saptamani bune - nu am ramas impresionat). O sa poti crea maxim 4 utilizatori (sau 6 parca daca dai 19.99$ lunar).
Chiar daca o sa gasesti inca 3 useri, sa vezi ce bottleneck o sa patesti cand o sa intre ceilalti useri (viteza lor de conectare fiind bazata pe viteza ta de upload).
NAS-urile sunt folosite pentru a stoca date pentru calculatoarele/media-playerele/TV-urile, etc. dintr-o casa, nicidecum pentru a rula un server pe ele.
Vrei server, iti cumperi un T310 de la DELL, pui 2 HDD-uri in RAID1 (sau chiar si RAID0) si ai un server bun la un pret destul de mic.
Si unde sa pui HDD-urile alea? In carcasa iti incape un hard. Mai pun unul pe eSATA si unul pe USB. Cel de pe USB deja e inutil pentru transfer pe WAN.
Stai aiurea si la capitolul hardware. 1. 2GHz si 256Mb RAM. In zilele astea si un telefon are mai mult.
Pe baza de software, in afara de wordpress (parca) si un cloud slabut nu poti instala nimic care sa te ajute pe tine. Dar nu cred ca o sa vina nimeni sa isi gazduiasca blog-ul la tine pe NAS, cand wordpress ofera host-ul gratis, pe serverele lor specializate. Cat despre cloud... piata deja e suprasaturata (Skydrive, Google Drive, Dropbox, 360)
Ori il pastrezi si te joci tu cu el, ori il vinzi. De tinut site-uri pe el slabe sanse.
Ti-am zis si in primul post: vrei un server pentru site-uri, cumperi un DELL T310. E si ieftin si bun.
Stii vreo ceva legat de networking? Fiindca pana acum ai cam dat-o in bara. Host-ul unui site nu tine doar de cumpararea unui server si atat.
Ca sa poti hosta domenii iti trebuie o certificare de la RoTLD, certificare care se obtine cu greu.
Nu o sa poti assigna un domeniu unui site fiindca tu nu ai acea certificare (userii o sa trebuiasca sa se conecteze folosind un IP).
Mai ai de luat in vedere si costul de mentenanta, up-time-ul, user base-ul pe care il poti forma (nu inteleg de ce ar veni cineva sa-si hosteze un site pe un server tinut in casa de un tip oarecare, cand poate da cativa euro lunar si sa aiba un host mai de calitate - asta se aplica si in cazul cloud-urilor).
Eventual poti tine niste server de CS, SA-MP, Metin... ce se mai joaca in ziua de azi, dar nici asa nu stiu cat profit ai putea scoate.
Ti-ai ales o nisa deja suprasaturata.