Mergi cu el la un service IT sau apeleaza la o cunostinta care se pricepe sa intaleze windowsul, nu te astepta sa te invatam noi asta mai ales ca esti incepatoare si este complicat la inceput.Cu timpul daca incepi sa instalezi vei vedea ca e floare la ureche.
Are Linux, draga. Nu e vorba de judecat, cit ca puteai sa cauti singurica pe Google ce e ala Gnome si te prindeai despre ce e vorba. Il poti folosi asa bine-mersi, cu ocazia asta iti adaugi in CV "cunostinte Linux" si ai o sansa in plus la angajare. Poti da link exact la ce laptop ai achizitionat ca sa ma prind ce distributie de linux ai pe el?
Salut,ca veni vorba de Linux, nu poti spune ca"Are Linux"...
Linux este o multitudine de sisteme de operare ce folosesc acelasi nucleu.
In concluzie Linux nu este un sistem de operare
PS. No offence
No offense taken, ai dreptate. Ar fi trebuit sa formulez "Are o distributie de Linux" daca e sa despicam firul in patru. Totusi, daca era un laptop cu Windows 10 si ziceam doar "are Windows" era corect, asa ca si in cazul de fata e oarecum corect. Desigur ca "are Ubuntu/Mandriva/Mint/samd Linux" ar fi fost mai precis, doar ca nu stim inca ce distro are pe laptopul ala. Posibil Ubuntu sau Endless OS pe care il mai baga astia in laptopuri, care si ala e un Ubuntu un pic tunat, daca imi aduc bine aminte.
Eu as merge pe Ubuntu, e cam cel mai folosit...
Are o distributie de Linux cu desktop gnome preinstalata, (ubuntu, Endless OS, etc ..sunt multe). Pentru utilizare normala (adica nu ai nevoie de software specializat ca Autocad de ex ) poti lasa linistita si distributia aia. Poti chema pe cineva sa o configureze (initial setup ) sau poti chiar tu cauta pe net cum se face (sute de tutoriale, nimic greu). La faza cu parola, te pune sa ii pui tu o parola de utilizator (cu care faci login ca la windows) sau de root.
Ceea ce tu ai achizitionat este un Laptop cu o distrbutie Linux, cel mai recomandat ar fi sa te duci intr-un service autorizat pentru a iti instala Windows pe acesta..Fiind incepatoare nu cred ca te poti descurca cu un astfel de sistem de operare. Funda?