| tonyc7 a întrebat:

Buna, TpU. Nu inteleg o chestie. Atunci cand trimit un mesaj pe chatul (mesageria) Facebook al unei persoane, de ce la unele persoane apare ca au vazut mesajul (motiv pentru care imi si raspund) iar la altele apare ca nu au vazut?

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă ai trimis cerere de prietenie, prin apăsarea butonului "Adaugă prieten", iar acum faci parte doar dintre "Urmăritori" inseamnă că ți-a respins cererea de prietenie. Odată respins, tu ai devenit abonat automat la toate postările ei publice din fluxul de știri.
Ai posibilitatea să intri pe profilul ei si să te ștergi din lista ei de urmăritori.

1. "Faptul ca apar la Urmaritori, inseamna ca m-a pus ea acolo sau acolo m-a directionat Facebook?"

Repet:
Ea a respins cererea de prietenie, iar Facebook te-a adăugat automat in lista ei de urmaritori. Așa e pe Facebook. La fel, si in cazul in care dacă cineva a atins numărul maxim de persoane, 5000, nu mai poti face parte dintre prietenii lui, dar in schimb, ii poti urmari in continuare postarile.

2. Din păcate, da. Un om care te respinge ca prieten, ce asteptări mai ai ca să îți răspundă la mesaje?!

9 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Iti ignoră mesajele, e așa greu de inteles?
Nu e interesează să facă conversatie cu tine.

| tonyc7 explică (pentru floresdemayo):

Nu are logica ce spui. Daca ar fi asa, nu mi-ar mai fi dat Facebook-ul ei.

| floresdemayo a răspuns (pentru tonyc7):

Logică are, dar poate că nu vrei tu să accepți adevărul.

Ar mai fi o posibilitate, pentru care nu iti răspunde. Nu le vede. Dacă nu e in lista ta de prieteni si nu v-ați scris niciodată pe messenger, atunci, mesajele tale către ea, intră in "Cereri de mesaje", nu in Inbox. Și sunt destui care nu știu că au "cereri de mesaje" si că cineva le asteaptă răspunsul.
In Inbox vor intra doar dacă acceptă să iti răspundă. Doar atunci vă veti putea vedea unul altuia "Active Status" și când v-ati citit mesajele.

| tonyc7 explică (pentru floresdemayo):

Nu e in lista mea de prieteni!
Desi mi-a dat facebookul ei si desi i-am trimis cerere la scurt timp, apar la Urmaritori (deci nu in lista ei de Prieteni).
Faptul ca apar la Urmaritori, inseamna ca m-a pus ea acolo sau acolo m-a directionat Facebook?
Sa fie asta motivul (faptul ca apar la Urmaritori) pentru care nu apar vazute mesajele mele?

| floresdemayo a răspuns (pentru tonyc7):

Dacă ai trimis cerere de prietenie, prin apăsarea butonului "Adaugă prieten", iar acum faci parte doar dintre "Urmăritori" inseamnă că ți-a respins cererea de prietenie. Odată respins, tu ai devenit abonat automat la toate postările ei publice din fluxul de știri.
Ai posibilitatea să intri pe profilul ei si să te ștergi din lista ei de urmăritori.

1. "Faptul ca apar la Urmaritori, inseamna ca m-a pus ea acolo sau acolo m-a directionat Facebook?"

Repet:
Ea a respins cererea de prietenie, iar Facebook te-a adăugat automat in lista ei de urmaritori. Așa e pe Facebook. La fel, si in cazul in care dacă cineva a atins numărul maxim de persoane, 5000, nu mai poti face parte dintre prietenii lui, dar in schimb, ii poti urmari in continuare postarile.

2. Din păcate, da. Un om care te respinge ca prieten, ce asteptări mai ai ca să îți răspundă la mesaje?!

| Brizbriz a răspuns:

La WhatsApp e o setare sa nu marcheze ca vazute, niciodata, am un contact asa (nu imi apare ca a vazut mesajul nici dupa ce imi raspunde)

insa daca tie nu iti raspune, poate pur si simplu te ignora

| floresdemayo a răspuns (pentru Brizbriz):

Și pe Messenger există o extensie, care nu arată celuilalt că i-ai citit mesajul.
E vorba de Unseen for Facebook Messenger care functiona in trecut pe Crome.

| mastadont a răspuns:

Păi nu e clar, apare că nu au văzut mesajul pentru că nu l-au văzut, nu au deschis telefonul pentru a vedea mesajul sau poate nu au auzit notificarea. Nu toată lumea stă doar cu ochii în telefon, mai sunt și oameni care au alte treburi și nu se deranjează să răspundă toată ziua la mesaje.

| tonyc7 explică (pentru mastadont):

Am uitat sa spun ca asta se intampla chiar si dupa 10 ore, poate chiar mai mult. Adica un om in anul 2022, nu se uita deloc timp de 10 ore in telefon, cand toata lumea socializeaza acolo mai tot timpul?

| mastadont a răspuns (pentru tonyc7):

După cum spuneam, nu toți sunt obsedați de telefon și nu stau cu el permanent în mână. Cunosc persoane care nu intră cu zilele pe Facebook și care preferă să fie sunate în loc să vorbească prin mesaje. Ba chiar și eu intru destul de rar, doar dacă am mesaje importante mă uit la ele că altfel...