| belciuge a întrebat:

Buna TPU
Poti face back-up la site-ul tau, adica sa adaugi un soft la site-ul pe care il ai ca sa nu mai fie hack-uit/virusat de altii?
Am patit asta de curand (am un site de bijuterii www.bijuterii-elena.ro ) si nu vreau sa se mai intample.
Intr-unul din raspunsurile la o intrebare de-a mea (era ceva cu SEO), mi-a scris cineva un site din Anglia de soft care facea back-up unui site si alte chestii de siguranta pentru un site – din pacate postul respectiv a fost sters si am pierdut adresa site-ului.

Multumesc pentru orice raspuns,
Elena

Răspuns Câştigător
| K0sti a răspuns:

Da, asta e datoria hostului unde ai site-ul! Cand intri in control panel trebuie sa ai acolo back-up facut zilnic! In plus de asta, ca o metoda de siguranta in plus, ti-l poti face manual si tu, local, la tine pe hard!

6 răspunsuri:
| belciuge explică:

Of. cred ca sint obosita. Da, era si back-up pentru site dar mai important era un sistem antivirus pentru site-ul meu, ca sa nu mai fie hack-uit sau virusat de altii.
Multumesc de raspuns K0sti happy

| K0sti a răspuns (pentru belciuge):

Pentru putin! Aia e mai complicat, tot hostul ar trebui sa se ocupe! Teoretic ar trebui sa existe deja pe server asa ceva! Daca e un hosting serios!

| belciuge explică (pentru K0sti):

Mda. Din pacate, firma care mi-a facut site-ul nu a facut si un sistem anti-virus bun. asa mi-au spus cei de la firma care imi gazduieste site-ul acum. Cred ca va trebui sa comand refacerea programarii site-ului.
Multumesc happy

Nu ai inteles! "firma care imi gazduieste site-ul acum" ar trebui sa-ti asigure si nu numai tie, aceasta protectie! Cu raspunsul asta, ei se cam spala pe maini!

| belciuge explică (pentru K0sti):

Aha. Deci cei care fac hosting au datoria sa asigure protectia site-urilor gazduite pe serverul lor. Multumesc de raspuns, K0sti happy

Pai normal, de aia iau bani! Singura chestie in plus pe care o poti face tu, e acel back-up suplimentar la tine pe hard!