Nu se poate! Daca este Microsoft 365, Office 2019 sau Office 2016, poti sa il instalezi si sa te loghezi, cu adresa de e-mail a tatalui tau, in contul de Microsoft al lui si va fi licentiat automat. Asta depinde si pentru ce l-a luat tatal tau. Daca l-a luat pentru familie se poate folosi pe 6 PC-uri. Daca a luat o singura licenta nu se mai poate face nimic. O alta solutie ar fi instalarea unui program compatibil cu Microsoft Office dar gratuit. Exemplu: http://bit.ly/2vjX1sp
Mai sunt si alte variante gratuite: Apache OpenOffice, Kingsoft Office Suite Free 2013, SoftMaker FreeOffice, SSuite Office Software, FreeOffice, etc.
Știu deja lucrurile astea, tata n-are treabă cu calculatoarele, i la instalat cineva odată cu windows-ul. E vorba de Word 2010 și de aceea mă întrebam, am avut office 365, dar după o lună l-am anulat, nu-l folosesc prea mult și de aceea n-are rost să-l am și să plătesc degeaba. Mai am unele proiecte la TIC și pe versiunea gratuită de Word nu sunt prezente toate funcțiile, de aceea voiam să-l descarc. Recent am început să folosesc Canva pentru prezentări care mi se pare mult mai bun. Oricum, mulțumesc pentru alternative!
Instaleaza Libre Office,
Interfața arata puțin altfel (totuși asemănător, o sa te obișnuiești foarte repede)
Ca și compatibilitate, trebuie sa mergi la setări și sa ii spui sa folosească formatele folosite de Microsoft Office.
Docx pentru Word
Xlsx pentru Excel
Pptx pentru Powerpoint
Etc
Orice document vei crea în Libre, va putea fi citit pe un alt pc cu Microsoft Office, iar formatarea va fi identica. (atâta vreme cât pui sa se salveze automat în Docx sau salvezi manual în acest format, în etapa de salvare. )
Programul e 100% gratuit,
https://www.libreoffice.org/
Foloseste serviciile google, nu iti trebuie neaparat office.
Daca vrei sa muti programul de pe un laptop pe altul, trebuie sa il instalezi folosind cd-ul sau setup-ul (pus pe un stick sau ceva). Nu poti asa simplu sa dai copy-paste la tot fisierul Office pentru ca nu o sa iti mearga.
Pe vremea mea... iti trebuiau mai multe dischete. Se folosea un program Split&Merge care spargea fisierul in mai multe bucati, ca sa intre pe dischete. Apoi se folosea acelasi program ca sa se reconstituie fisierul. Mai erau unii norocosi care avea unitate de cd writer.
Acuma poti face asa cum ti s-a raspuns... Daca nu e versiune cu licenta si ai kitul de instalare, il poti uploada pe Google Drive.