| Animeforlifee9921 a întrebat:

Buna TPU. Stie cineva daca exista o aplicatie sau un site pentru descifrarea scrisului de mana? Stiu ca pare ciudat, dar cand raman acasa si cer lectiile de la colegi nu inteleg nimic ce scriu si ma frustreaza chestia asta. Recomandari?
P.S: nu stiu daca am pus categoria potrivita

2 răspunsuri:
| Solann a răspuns:

Nu exista.
Recomand sa nu mai lipsesti de la ore.

| NLS a răspuns:

Pentru identificarea (si transformarea in format electronic) a scrisului de mana, e nevoie de un program capabil de OCR (Optical Character Recognition)

In vreme ce majoritatea programelor din domeniu pot identifica si transforma textul de tipar din imagini/poze/foi scanate... in text editabil, adica intr-un document.RTF (Rich Text Format), asemanator cu. DOCX,
Abbyy Fine Reader e singurul program care se descurca cu scrisul de mana in mod decent.
Si daca scrisul e haotic si dezordonat, nici macar acesta nu poate face nimic.

PS: Per total as spune ca nu merita, l-am folosit intens si eu si colegii, ai de editat inca o data textul de pe urma lui, pe alocuri adauga random caractere aiurea pentru orice imperfectiune a foii scanate...
Mai bine te chinui sa intelegi scrisul colegilor, si daca chiar doresti sa ai suport de curs decent, il redactezi tu la PC de la zero.
(desenele si schemele le poti scana de la ei si le inserezi in textul tau, eu asa procedam).