Dimensiunile sunt relative, nu absolute si nu, nu exista asa ceva pentru ca nu-i este util nimanui util un astfel de program.
Poti face, foarte usor, o comparatie: videoclipul respectiv si un sablon de videoclip puse pe o scara de la 1 la 1, unde pe sablon incerci sa potrivesti la dimensiunea dorita.
De altfel, subtitrarile, daca nu sunt "flattened" in continutul media, sunt puse intr-un fisier, iar afisarea este facuta local, deci controlata tot local.
In ce sens dimensiune? Te referi la cat ocupa fisierul cu subtitrare sau la numarul de replici din aceasta?
Aegisub e unul dintre cele mai apreciate utilitare de acest gen, dar si Subtitle Workshop face o treaba buna. Ambele softuri au si versiuni portabile (pot rula fara a fi instalate in sistem).
Mă refer la dimensiunile frontului textului! Am descărcarea o subtitrare și vreau să o generez într-un film cu ajutorul Adobe Premiere Pro dar nu știu care este dimensiunea normală a unui text să selectez numărul din chenar!
Nu cred ca exista un STAS (pe care il cauti tu). Daca te-ai uitat atent la filmele de la tv, fiecare post de televiziune a folosit propriile calcule de masurare a lungimii randurilor, precum si fontul ales (la unele, cu scrisul mic si rand mai larg de cuvinte, la altele cu scris mai mare si rand mai scurt). Fontul (numarul din chenar) il adaptezi dupa incadrarea pe ecran a filmului.
Ce pot sa-ti spun e ca in editoarele de subtitrare (cum sunt cele indicate de mine), exista parametri prestabiliti (care pot fi modificati), care iti arata daca randurile din subtitrare depasesc dimensiunea recomandata pentru subtitrare.
Aceste erori pot fi corectate automat de soft, dar e bine sa verifici, prin previzualizarea subtitrarii pe film, daca acele "corecturi" au fost utile si raspund cerintelor tale.
Incearca Aegisub si s-ar putea sa fii multumit. Gasesti tutoriale pe net despre functionalitatile sale.