| anyhylator a întrebat:

Buna TPU
stiti vreo metoda cum sa deosebesc aurul de alte metale? Am o medalie care este prea grea pentru un metal, iar eu am razuit-o un pic sa vad daca este tot galbena si era. Am gasit-o la o nunta, poate era cadou deci nu are cum sa fie din tinichea. funda daca functioneaza metoda

3 răspunsuri:
| silivlad a răspuns:

Pai am auzit ca aurul ti se pare putin moale daca il bagi intre dinti dar nu stiu daca e adevarat. oricum daca nu merge du-te la o casa de amanet sal verifice dar te sfatuiesc sa mergi cu un adult ca nu cumva in caz ca e aur sa til ia cei de la casa de amanet

| Arthur a răspuns:

Orientativ cu acid de baterie sau oţet ( asta din ce ai la îndemână ). Nu are voie să oxideze, înegrească.
Dar nu este sigur testul pentru că există şi alte materiale asemănătoare cu aurul care nu oxidează, este doar un test eliminatoriu.
Apa regală este cea care nu lasă loc de dubiu.

| mihnea77 a răspuns:

Daca e medalie sunt sanse foarte mari sa fie de aur.o chestie ar fi ca nu stiu despre ce medalie este vorba...ca daca e cunoscuta si a apartinut unui sportiv celebru poate valora mai mult decat greutatea ei in aur. intreaba la o casa de amanet daca stiu ei despre ce e vorba sau la un muzeu ceva..sigur o sa gasesti pe cineva care sa te indrume