anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Temperatura de la procesorul meu este de 50-60, uneori peste 60 rar 70 grade Celsius, iar de la Motherboard de 50-60! Am doua inrebari :
1.Sunt normale temperaturile?
2.Ce este "Motherboard"?

P.S. Temperaturile le-am vazut prin programul "Speccy".

Funda cel ce ma lamureste, raspunzandu-mi corect.

Răspuns Câştigător
| florin1979 a răspuns:

Am inteles! tu ai un Toshiba satellite (un laptop). sunt normale temperaturile, cauta sa nu te mai joci pe patura, sa fie cat mai aerisit, sa permita ventilatorului sa aeriseasca si sa raceasca componentele, in special procesorul si implicit placa de baza.

15 răspunsuri:
| florin1979 a răspuns:

Ce procesor ai si ce placa de baza?

| N0xEterniS a răspuns (pentru florin1979):

Intel Core i5 2450M @ 2.50 GHZ Sandy Bridge 32nm technology
La motherboard scrie: Manufacturer - Type 2 board vendor name1
Model -Type 2 board Product name1 (U3E1)
Version -PSKBLE-013006FR
Chipset Vendor - Intel
Chipset Model - Sandy Bridge
Chipset revision - 09
Southbridge vendor - Intel
Southbridge Model - ID1E59
Southbridge Revision 04
Daca nu este bun numele placii de baza, spuneti-mi unde sa caut!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru N0xEterniS):

Ahaaaa... pai zi omule ca e laptop! Sint acceptabile temperaturile. Nu il tine pe brate, sa fie suprafata cit mai plana si sa ai spatiu in fata/spate/laterale, ar trebui sa fie ceva mai rece totusi.

| florin1979 a răspuns (pentru N0xEterniS):

Am inteles! tu ai un Toshiba satellite (un laptop). sunt normale temperaturile, cauta sa nu te mai joci pe patura, sa fie cat mai aerisit, sa permita ventilatorului sa aeriseasca si sa raceasca componentele, in special procesorul si implicit placa de baza.

| introduaicinumele a răspuns:

1) Daca ai un procesor AMD, iti spun din propria mea experienta ca se incalzesc foarte mult, sunt ok, puternice, mai ieftine, dar iti trebuie si racire buna, aveam acum 1 ani (sau 2) un dual core la 3.1 Ghz si in jocurile mai puternice piuia PC-ul si apoi se inchidea si a trebuit sa-mi iau un cooler mai eficient.
Iar acum cu un Intel, mai mult de 45 de grade n-are nici macar cand randez video, si este cam la fel de puternic cu acel AMD.

2) Placa de baza.

Daca vrei sa iti racesti PC-ul, uite cum ai putea face.

Pui jos in fata PC-ului (ma rog, in carcasa) un ventilator mai mare cu mai putine rotatii, ma rog, sa fie ceva mare.
Iar in spate sus, pui un cooler cat mai rapid, chiar daca e mic.

Am auzit ca asa se raceste cel mai bine PC-ul, ventilatorul mare baga aer rece, aerul ia din caldura pieselor (si aerul cald este mai usor si se ridica sus unde ventilatorul cel rapid il scoate afara din carcasa).

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Temperatura de la procesor este acceptabilă între 50-60, 70 e cam multişor...

''Motherboard'' este placa de bază, acolo temperatura este mare.

Acum depinde ce/câte coolere ai montate în unitate...

| N0xEterniS a răspuns (pentru bursuc001):

Influenteaza si temperatura din camera? Pentru ca in camera mea este cald.

Normal ca influenteaza, deoarece aerul care intra sa raceasca componentele este deja cald. de cand ai laptopul? l-ai dus vreodata la un service sa il curete inauntru de praf?

Il am de o luna.

| bursuc001 a răspuns (pentru N0xEterniS):

Da, bine-nțeles, sunt mai mulți factori care influențează valorile temperaturilor - așa cum spunea și diegote - dar dacă el i-a enumerat acolo, nu i-am reluat!

Apoi, dacă e laptop, ar fi bine să-i pui cooler sub el ( cu 2-4 coolere ).

Bănuiesc că temperaturile erau FĂRĂ cooler ( suplimentar sub laptop ).

Fa cum ti-am zis, evita sa il folosesti in locuri neaerisite.

| N0xEterniS a răspuns (pentru bursuc001):

Da,fara cooler suplimentar..doar ce este in el.

Scuzati-ma,dar ce se poate intampla daca atinge temperaturi mari?

Isi da restart iar in timp indelungat, daca vei avea mereu temperaturi mari, se pot degrada componentele.

| N0xEterniS a răspuns:

Ok,va multumesc tuturor...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Motherboard este placa de baza. da,sunt normale temperaturile tinand cont de faptul ca acum nu e iarna. cand e iarna o sa ai temperaturi mai mici. depinde si de temperatura pe care o ai in camera,depinde de ce programe si jocuri executi atunci cand temperatura urca,depinde cat de mult solicita procesorul programele respective. in concluzie,da,sunt normale temperaturile,iti recomand oricum sa monitorizezi in continuare aceste temperaturi ale componentelor tale,inclusiv a placii video,si iti recomand si Everest,tot un program similar cu Specy,care iti arata temperatura. daca ai driverul instalat la placa video e pisibil sa afli temperatura din meniul placii video, depinde de placa respectiva si de driver, si desigur acolo ai o serie de mai multe optiuni, dar sa nu ma abat de la subiect. oricum, iti stau la dispozitie si alte informatii. happy