| tonyc7 a întrebat:

Buna, TPU. Urmeaza sa plec in delta Dunarii cu niste prieteni zilele astea si cu siguranta voi face poze si voi filma cu telefonul. Avand in vedere ca e o zona cu multa apa si vegetatie si vom merge mult cu barca, vreau sa ma asigur ca ceea ce voi filma/fotografia nu se va pierde (in cazul in care scap telefonul in apa sau il pierd pur si simplu, asa cum mi s-a mai intamplat in trecut din pacate).
Cineva mi-a sugerat ca cea mai buna solutie in acest scop e sa salvez instantaneu, in timp ce filmez, pe un server (astfel incat chiar daca pierd telefonul, sa zicem, filmarea mea se va salva).
Ce este mai exact acest server si cum se procedeaza pentru a putea salva pe el ceea ce filmez? Dau funda!

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Upload intr-un cloud.
google photos spre exemplu, dar vezi ca vei consuma mult mult net.

| tonyc7 explică (pentru suntserios):

Video-uri ma intereseaza sa salvez in primul rand!
Deci merge sa salvez si materiale video acolo?

| mihai69 a răspuns (pentru tonyc7):

Merge orice, dar trebuie să umbli la setările aplicației, să permiți utilizarea rețelei GSM (nu doar pe WiFi) pentru back-up. Și mare atenție! în Deltă adesea intri pe rețeaua GSM ucraineană. Nu cred că vrei să faci upload de date pe roaming! Dezactivează-l, așadar.

| microlab07 a răspuns:

Daca ai iPhone, poti sa le urci direct in iCloud. Eventual iti iei un plan mai mare de 50gb spatiu (4.5 lei/luna) sau 200gb (13 lei/luna). Poti urca si fotografii si video.

| tonyc7 explică (pentru microlab07):

Doar pe iPhone? Pe Samsung sau Huawei nu merge nimic?

| microlab07 a răspuns (pentru tonyc7):

In cazul asta iti recomand tot Google Photos. Ce zice @mihai69, este valabil pentru orice aplicatie o sa folosi. Daca prinzi reteaua ucraineana este indicat sa nu faci nici un upload pentru ca iti va incarca factura foarte mult.

Nu ajung chiar asa aproape de Ucraina. E foarte aproape de Tulcea unde ajung.

Deci se salveaza instantaneu in Google Photos? Chiar in timp ce filmez, da?

| microlab07 a răspuns (pentru tonyc7):

Nu cred ca in timp ce filmezi. Trebuie sa opresti filmarea, iar dupa aceea incepe sa incarce in aplicatie. Iti las aici un tutorial in care explica ce setari trebuie sa faci pentru actualizarea automata: https://www.youtube.com/watch?v=Rhdhgk0ueaw

| suntserios a răspuns (pentru tonyc7):

Merge orice si video, dar nu stiu sa se salveze in timp ce filmezi

| tonyc7 explică (pentru suntserios):

Pai asta ma intereseaza, ceva ce IN TIMP CE FILMEZ sa salveze!

| suntserios a răspuns (pentru tonyc7):

Atunci fa live pe Youtube. Da sa iti mearga netul brici ceea ce in delta nu e cazul si eventual sa ai nelimitat si atentie mare la roaming cu UA.

| microlab07 a răspuns (pentru suntserios):

Poate face LIVE pe Youtube, dar calitatea va avea de suferit. Mai safe cred ca este sa iti iei un/o snur/curea/strap pentru telefon. In felul asta, chiar daca il scapi, va fi in siguranta si nu pierzi nimic, nici macar telefonul.