1.Microsoft Office unul dintre ele ( 2007 2003 2010)nu conteaza este esential sa scrii sa faci in excel te ajuta mult!
2.Un anti virus ca degeaba iti faci PC ca peste 4 zile moare daca navighezi pe net te asigur.
3. Direct X pentru jocuri si foloseste si la alte programe
4.Un Driver Nividia sau ce o mai fi pentru jocuri filme etc...
5.CCleaner iti trebuie deoarece nu mai stai tu sa stergi istoricu de la browser.
6.Sa ai WinRaR este esential deoarece iti trebuie sa dezarhivezi diferite fisiere.
7.Cam atata parerea mea acu depinde de tine ce programe foloseti de jocuri de office sau mai stiu eu ce BAFTA!
Pe langa raspunsurile (corecte si la obiect) date de ceilalti la intrebarea ta, vin cu o observatie: nu e nici o bucurie sa ai un PC plin, asa cum nu e o bucurie sa ai intr-o excursie pe munte un rucsac plin cu culegeri de algebra si tratate de filozofie! Important e sa ai programele esentiale ca sa-ti mearga sprinten, nu sa-l cocosezi cu aplicatii pana ii da borsu' pe nas. Succes!
PS
Amuitat să îţi spun tot la programe graris de 7zip,care este un program foarte puternic de arhivare şi cvare poate înlocui eficient WIn RAR-ul.
Res Hacker
Un progrămel tot gratis cu care poţi edita unele resurse ale unor programe, prin aceast aoperaţie poţî de exemplu să traduci internfaţa la messenger, etc.
O lista cu programe esentiale gasesti aici http://xux.ro/programe-pentru-calculator/