| g2br13l a întrebat:

Vreau sa stiu si eu voi ce ati alege la un buget de 1400 lei dintre o unitate PC, o tableta, sau un telefon! Doar daca ai un telefon caramida si un calculator de pe timpul lui bunicu? No ce ati alege?

Răspuns Câştigător
| MitroKta a răspuns:

Eu as alege un laptop second hand luat de pe okazii de la un vanzator cu multe calificative!
Adica, sa fim seriosi! Am avut de toate pana acum si pot sa iti spun din experienta.
Am avut o unitate PC decenta, cam vechiuta ce-i drept, si eram nemultumit.
Mi-am luat laptop, a fost un salt extrem inainte- procesor dual corem i3, 4 gb ram, placa video 2gb, etc etc. Dupa un timp mi-a facut cu ochiul o tableta. Pana la urma mi-am luat ceva de la Allview cu procesor dual core, 7 inch, etc. Bunicica la banii dati pe ea. Ee, omule, am rasucit androidul pe toate partile.
Si intr-un final pot sa îti spun care sunt singurele plusuri fata de un laptop- ale tabletei adica: mobilitatea si bateria.
Daca vrei sa intri in browser, constati cu stupoare ca la deschiderea mai multor file- taburi, nu se incarca decat cea curenta, celelalte raman in standby. Jocurile cele mai interesante sunt cele la care te folosesti de accelerometru- condusul de ex, sau de touch- angry birds poate. Dar niciun joc serios de pe PC( laptop sau desktop) nu il poti compara cu cele de pe sisteme de operare mobile. Eu ti-am dat exemple mai din sfera ta de actiune, ca ma gandesc ca nu faci proiectare, sau grafica pe calculator, sau stiu eu ce alte minuni, ca asa nu mai intrebai.
Apoi, cu telefonul. In timp ce se intamplau toate minunile de mai sus, am tot schimbat si telefoane, ieftine ce-i drept, dar incet-incet, mai bunicele. E, in vara eram la Londra, unde aveam tableta cu mine si wifi gratis unde stateam. Si urmatoarea mea tinta a fost sa imi iau un telefon-racheta. Acum, vreau sa iti spun ceva. Daca cu pc-urile laptopurile si chiar cu tabletele merge sa iti iei ceva mai ieftin, ca nu prea faci mare lucru in plus cu cele super scumpe( de ex eu am acum un laptop i5- a 3-a generatie, cu 6 gb ram, un hard disk normal, dar cu 750gb stocare si placa video de 1 gb de la amd radeon. Bunut. Isi face treaba bine, mai ales ca totul e pus intr-o carcasa misto de la HP- l-au optimizat bine, dar nu e ceva scump, n-am ce face cu un i7 si nici cu o placa video de 4gb de ex) asa, ăăă cu telefoanele nu merge asa. Adica diferenta e de la cer la pamant intre unul bunicel si unul bun. Mai ales ca se lucreaza mult la optimizare, conteaza mult ecranul si ca dimensiune si ca rezolutie, si procesorul. Si, spatiul de stocare laughing. La mine, cel putin.
Cum ziceam, am vrut sa imi iau si telefon. Si dupa multe târguieli cu mine insumi, mi-am luat un Nokia lumia 920, pe care, fie vorba intre noi il vazusem de cand a aparut si a fost un soi de dragoste la prima vedere. Dar nu mi-am luat varianta galbena sau rosie cum am vrut, ci negru- si mi-am dat seama mai tarziu ca am facut bine- varianta neagra e mata, iar cele corlorate sunt lucioase, unde mai pui ca n-ai cum sa-l tii fara husa daca tii la el, asa ca si transparenta tot nu mai arata la fel cu husa pe el.
Telefonul e o racheta la propriu fata de Nokia e5 ce aveam eu, chiar daca nu era cel mai bun de pe piata nici la momentul cand mi l-am luat(de lumia vorbesc).
Prostia pe care am facut-o eu ( si cred ca si ceilalti care si-au luat telefon cu windows phone pe el si au fost dezamagiti) a fost sa asociez windows phone cu windows- adica am crezut cumva ca seamana si ca face cam aceleasi lucruri. Dar sunt dou chestii total diferite, singurul lucru comun e ca pe amandoua le produce Microsoft, asa ca atunci cand am incercat sa fac cu el ce fac si pe pc, am esuat lamentabil.
Dar el isi face treaba de super telefon foarte bine, si deocamdata nu mai il dau pe niciun schimb laughing.

Ca sa îţi dau un raspuns clar daca nu ai tras concluziile deja, iata cum stau lucrurile:
pc-ul face cele mai multe chestii dar e cel mai demodat- pe deasupra e legat de birou si are o gramada de cabluri;
tableta e cel mai la moda gadget prin scolile noastre la momentul actual- daca vrei sa iti cada colegii la picioare, sau sa umbli noaptea cu frica pe drum cand vii de la scoala cu tableta in ghiozdan, ea e solutia laughing vorbesc serios;
un smartphone bun nu se merita sa iti iei decat daca ai deja un pc/ laptop bun.
Eu iti recomand un laptop pentru ca sunt mereu pe drumuri si mi se cere tehnologie- de acasa la scoala si din orasul in care studiez acasa la parinti( unde e mai cald si mai bine, de aia ma duc mereu pe acolo). E cel cu care poti face cele mai multe chestii. Mai ales, daca esti intr-a 11-a, a 12-a si te gandesti la facultate. Desigur, daca vrei sa faci furori pe la scoala si in cercul de prieteni ia-ti telefon sau tableta.
Daca, nu ia-ti-le pe rand. Eu tot asa am facut, ca doar nu ma dau banii afara din casa. Si nu regret.
Succes!

| g2br13l explică (pentru MitroKta):

Mersii pentru comentariu sincer nu credeam sa-mi scrie cineva asa de mult pentru o intrebare asa simpla! Iti multumesc pentru sfaturile pe care le-am primit! Apropo ti-am dat o funda doar pentru faptul ca ai scris si ti-ai pierdut o gramada de timp sa-mi scrii!

| MitroKta a răspuns (pentru g2br13l):

tongue laughing. Pai nu e chiar asa simplu...ca ai banii si nu stii pe ce sa-i imparti cateodata. De prea putine ori avem bani ca sa ne luam tot ce ne place o data! Asa ca...intrebarea se pune, daca le iau pe rand, pe care o iau prima?
Succes!

11 răspunsuri:
| PedoBarbie a răspuns:

Un comp

| Vladut2000L a răspuns:

Eu asi alege PC

| CristinaMaria1987 a răspuns:

Http://bit.ly/1axMjin (link generat de conversion marketing)
http://bit.ly/1hSTVQJ (link generat de conversion marketing)
Eu le-as alege pe amandoua, unitatea PC de 1000 de ron chiar isi merita banii si este foarte buna dupa specificatiile tehnice, iar pentru telefon presupun ca iti mai poti mari bugetul cu 10-20 de ron pentru a-ti lua un telefon la 420 de ron, performant zic eu, care si el isi merita banii fata de alte telefoane.

| King18name a răspuns:

Din propria experienta, un laptop love struck! gasesti la 1400 lei, un laptop bun, cred!
dar depinde la ce vrei sa il folosesti!

| Muffinss a răspuns:

Sincer, PC, pentru că orice telefon poate să sune-să primească apeluri, chiar dacă sunt mai mari cerințele astăzi. În plus, calculatorul te ajută mai mult, e mai performant decat o tableta si ține mai mult.

| AdrianExtreme a răspuns:

Calculatorul

| zoof a răspuns:

Ia-ti un pc de toti banii laughing

| alexandrutzu_6614 a răspuns:

Buna. eu in locul tau mi-as lua un telefon performant, si daca imi mai raman bani mai schimb ceva la pc. Asta e sfatul meu u faqci ce vrei

| 120881 a răspuns:

Un telefon sic dar mai ieftin si o unitate la mana a doua.