| Dorten a întrebat:

vreau sa vand un produs pe OLX si vream sa fiu platit prin banca, adica virament. De la cumparator am primit un link, unde ar trebui sa imi scriu datele de la card. Adica nr, data si CVC/CVV... Asta este ceva normal? Datele astea ne trebuie la plata, la primire de fonduri IBAN ar trebui din puctul meu de vedere.

10 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Cumparatorului poti sa-i spui doar IBAN-ul si numele. In cel mai rau caz (cand este din strainatate) SWIFT-ul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Niciodata sa nu dai nimanui datele de pe card. Niciodată.

Viramentul se face cu IBAN ul.

| mihai69 a răspuns:

E tentativă de furt.
Dacă scrii acele date, ești mâncat.
Din fericire, de la 1 ianuarie a.c. trebuie o verificare de tip 3DS (adică în 2 pași), deci hoții ar trebui să aibă acces și la contul tău de mail și / sau telefonul tău personal ca să poată folosi datele cardului.

| badpanda a răspuns:

Se da doar nume prenume si iban.
Daca vrei sa-ti goleasca contul dai ce scrie pe card.

| Irinelp a răspuns:

Viremantul se face doar cu Iban în rest tot ce este scris pe card este confidențial, dacă cineva cere detalii de pe cardul tău vrea să îți golească contul bancar, toate informațiile de pe card nici măcar banca nu are voie să ți le ceară pentru nici un motiv. Atenție la înșelătorii!

| codrinmaestruldumelor a răspuns:

Normal ca nu este. Este un scam destul de des intalnit. Tu daca iti dai toate datele cardului atunci acea persoana care le primeste poate face ce vrea cu el, adica ti-l poate goli oricand doreste el/ea.

| scumbagnascar a răspuns:

E un scam de tip phishing, omul face un site, foarte foarte simplu si pacaleste fraieri. de obicei merge, nu te judec e buna schema dar deja veche

| Dorten explică:

Multuemsc de raspunsurile rapide, intre timp am facut tranzactia dar am folosit un card revolut cu sold 0, 100% era teapa fiidnca dupa accea numarul de telefon nu mai era disponibil.