| Elenamiki a întrebat:

Buna Urgent raspuns. Mi s-a stricat incarcatoru la laptop si tata a cumparat un set de capete universale la dat unei cunostinte a combinat firu de la incarcator cu cel de la ala universal si capul ala se poate schimba, bine nu am de ce il schimba problema este ca atunci cand am bateria la laptop nu imi accepta incarcatoru si nu mi-a incarca de ce ce sa fac? si am incercat sa intru si in nfs si ma scoate afara de ce? va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac exceptand cumpararea unui nou incarcator ai mei nu au acum banuti pentru un icarcator nou.

2 răspunsuri:
| stlucian a răspuns:

Poate polaritatea mufei nu e cea compatibila! ATENTIE MARE POATE DISTRUGE ATAT LAPTOPUL CAT SI ACUMULATORUL! Verifica daca firele de pe mufa("capete universale") sunt cu plusul si minusul corect pozitionate.

Ce laptop?

Pentru ca nu exista o regula dar in general + e pe cea mai mare parte a mufei(la laptop-uri)...dar exista si exceptii. Polaritatea si in special voltajul sunt ESENTIALE.Cat despre curetul(amperi "A") timis de adaptor poate sa fie cat de mare:1.5,2,2
.5 chiar si 5 A happy oricum acumulatorul nu o sa-si ia dacat ii trebuie doar tensiunea care banuiesc e de 12 V sa fie corecta.

| AdrianBoss17WOLF a răspuns:

Sa-ti dau un sfat. mai bine cumpara alt incarcator. In aceea mufa sunt cam vreo 3 fire. Pozitiv (+), Negatic(-) si un fir care duce la un anumit,, senzor,, acel senzor este citit de laptop si tot acel senzor iti permite tie incarcarea bateriei. Deci mai bine cumpara-ti alt incarcator. Bafta happy