Poţi pune 4 plăci de câte 1 Gb DOAR dacă RENUNŢI la cele 2 pe care le ai tu acum şi iei 4 plăcuţe NOI, dar care să aibă DOAR pe o parte pini ( picioruşe/contacte, deci memorii single sided memory ) şi să NU fie de 1066 Mhz ( să fie mai "slabe", de 800 sau 667 Mhz ).
Vezi ATENT specificaţiile plăcii :
Memorie
4 x240-pin DIMM, Max. 4 GB, DDR2 1066(O.C.)/800/667 Non-ECC, Un-buffered
Arhitectură memorie Dual Channel
* Suportă max. 2 module DIMM pentru lăcaşele galbene în situaţia în care este overclockata la DDR2-1066
* Când instalaţi patru module DIMM DDR2, instalaţi numai module cu o singură faţă.
* Când instalaţi o memorie totală de 4GB sau mai mult, sistemul de opearare WindowsR 32-bit poate recunoaşte doar 3GB. Drept urmare, se recomandă o memorie totală instalată de maxim 3GB.
Deci, NU poţi pune 4 sloturi de câte 1 Gb, DECÂT dacă sunt cu o SINGURĂ faţă ( fiecare )!
Cu sistemul de operare pe 32 de biti stiu ca imi va recunoaste decat 3 GB dar voi pune windows 7 pe 64 de biti,
Si daca imi veti putea explica cum adica cu o singura fata v-as fi recunoscator, si va voi da funda + vot
Memoriile cu o singură faţă au pini ( contactele galbene ) doar pe o parte.
Dacă pui Windows pe 64 de biţi găseşti GREU programe "compatibile" cu acestă versiune de Windows!
Poţi vedea Specificaţiile plăcii de bază la linkul : http://ro.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KPL1600/#specifications
Deoarece acele 2 memorii pe care le ai sunt de 1066 Mhz, NU mai poţi instala altele ( altfel rişti să ARZI placa )!
* Suportă max. 2 module DIMM pentru lăcaşele galbene în situaţia în care este overclockata la DDR2-1066
Deci prin urmare sa inteleg ca nu se poate sa am 4 GB pe placa aceasta?
Poţi pune 4 plăci de câte 1 Gb DOAR dacă RENUNŢI la cele 2 pe care le ai tu acum şi iei 4 plăcuţe NOI, dar care să aibă DOAR pe o parte pini ( picioruşe/contacte, deci memorii single sided memory ) şi să NU fie de 1066 Mhz ( să fie mai "slabe", de 800 sau 667 Mhz ).
Gabitzu246 întreabă: