Eu îți recomand un sistem de operare Linux. Ca și laptop, găsești și la 1200 de lei ceva convenabil, dar un raport bun calitate/preț se învârte între 1500-1700 de lei. Bineînțeles, nu mă refer la cele de gaming, dar pentru ce ai tu nevoie este mai mult decât suficient.
În privința limbajului de programare, Python este mult mai accesibil ca C++.
Succes!
Cumpara un laptop nou chiar daca e mai slabut, programare e ok sa faci si prin intermediul linux si prin sistemul de operare windows, MacOS e un alt S.O. nu are legatura directa cu faptul ca vrei sa inveti programare
Un laptop bunicel pentru ce vrei tu este 1500-2000 de lei, si e mai ok ca un Apple vechi!
Am zis bunicel, un laptop performant de gaming sare de 2500 de euro, dar nu asta e relevant pentru tine!
Best buy la 999 lei:
https://www.novamag.ro/......-grey.html
Vine cu Win 10, poti face upgrade gratuit la Win 11 (indeplineste cerintele oficiale Microsoft) sau poti instala orice Linux doresti (recomand Linux Mint 21 sau Ubuntu 22.04 LTS) - ai libertate totala in alegerea OS-ului.
Updatarile pentru multe modele de mac nu mai sunt livrate de catre producator.
Ia un HP elitebook cu procesor i7 si pun unbutu.
Corect, nu mai cred ca un Macbook de acum 12 ani mai este adus la zi de catre Apple.
Si eu am un Macpro din 2006 si am bagat Windows 10 pe el.
Vezi: Macul a primit mai mult suport din partea Microsoft decat din partea Apple.
AnonymousCLL întreabă: