| Andreisan a întrebat:

am o intrebare si sper sa ma ajute cineva.
Am fotografiat o camera de vedere cu infrarosu cu un Iphone 11 Pro max. Dupa am vrut sa fac o poza in low light si am observat niste pete de lumina mici. Prietenul meu si-a pus si el camera si i-au aparut si lui(el nu a pozat camera de luat vederi) si mi-a spus sa stau linistit ca e de la lumina magazinului.
Acum vreau sa stiu, oare sa-mi fi afectat camera pozand camera de luat vederi (luminitele de la camera noaptea nu erau deloc puternice).
Sper sa-mi raspunda cineva va rog,

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca petele de lumina nu apar si pe alte poze in acelasi locuri, atunci nu este nici o problema.
Camerele foto/video "vad" si luminile din afara spectrului vizibil ochiului uman (de exemplu lumina infrarosie), astfel pot aparea lumini "surpriza" nevazute cu ochiul. Un astfel de exemplu este telecomanda televizorului, la care lumina Led-ului o poti "vedea" cu camera, dar cu ochiul liber nu.

| Algo098 a răspuns:

Daca apar pete de lumina tot timpul in acelasi loc si in conditii in care in mod normal nu ar trebui sa apara, e posibil sa fie afectat senzorul. Camerele cu vedere in infrarosu pot da o lumina destul de puternica (pare slaba pentru ca nu e vizibila) si daca senzorul e sensibil si nu are filtru infrarosu in momentul in care se face poza e posibil sa se degradeze. N-am auzit pana acum de asa ceva, dar nu e imposibil.

| Algo098 a răspuns:

Am pus cu mult timp in urma o camera foto la un binoclu si senzorul si-a pierdut sensibilitatea, si-a schimbat culorile spre verde, deci se poate intampla sa se degradeze de la o lumina mai puternica.