"Garantia de conformitate" inseamna ca, firma se conformeaza legislatiei (din Romania), de minim 2 ani (24 luni).
Mergi la magazinul de unde ai cumparat telefonul si întreaba i pe ei
În cadrul UE vânzătorul (deci nu Apple, decât dacă ai cumpărat direct de la ei) trebuie să ofere minim doi ani garanție. Sigur, asta nu se aplică pe consumabile (baterie sau acumulator) și nici pe defectele produse din vină proprie (de ex. a căzut de la balcon și s-a spart).
A, da, valabil doar pentru produsele noi, deci nu la mâna a doua, refurbished sau retururi.
Cele refuzate de clienti se pot vinde la pret mai scazut, cu doar trei sau sase luni de garantie.
Garanţia tehnică (comerciala) este garanţia oferită de către producator.
În caz de defect sau dacă au aparut probleme, pe perioada acestei garanții îți vor fi reparate produsele.
Garanţia de conformitate este garanţia oferită de vânzător, conform legislaţiei în vigoare. Nu e mai lunga de 2 ani, si prin ea vânzătorul îţi garantează că produsul vândut este conform cu Specificaţiile pe care el s-a angajat că le vinde (sau conform contractului de vanzare-cumparare).
Deci pe baza ei, poți returna un produs, daca de exemplu a avut afișate la raft niște specificații tehnice ce nu corespund cu realitatea.
Este independentă de garanţia tehnică, deci nu face obiectul defecţiunilor tehnice.
În funcție de produs, uneori garanția de conformitate poate fi mai lunga decât garanția tehnica, insa nu știu exact dacă Apple oferă doar 1 an de garanție tehnica.
Poți afla insa foarte ușor, pe site-ul vânzătorului (majoritatea au chat, asistenti), nu te interesează ce scrie pe site-ul oficial (decât dacă cumperi de acolo).