| exe4alec a întrebat:

Am o problema cu setarea unui router. Am intr-o camera un PC desktop, iar in sufragerie am un router wireless conectat la un switch si un Playstation. Ce vreau eu sa fac este sa conectez PC-ul la Playstation. Inainte daca bagam cablul direct in Playstation, mergea sa fac conexiunea, dar acum cablul acela l-am pus in Router. Cum as putea sa conectez PC-ul cu Playstationul prin folosirea routerului wireless?

Răspuns Câştigător
| jabiilord a răspuns:

Pai un cablu iti vine in WAN de la providerul tau de internet cu ip public ma rog care o fi gen 86.126.etc si un Ip de LAN 192.168.1.etc sau 192.168.0.etc.
Ai grija ca la ip-urile alocate de router pe reteaua wirelless (doar in cazul in care Playstation ul este legat wireless) sa fie din aceeasi clasa ca si calculatorul adica 192.168.0.etc sau 192.168.1.etc si de asemenea sa aiba acelasi submask 255. 255. 0. 0 de obicei.
In principiu nu conteaza cum conectezi switch ul sau calculatorul si playstation-ul cu switch-ul.
TREBUIE NUMAI SA AI IP-URI DIN ACEEASI CLASA ATAT LA ROUTER- LAN CAT SI LA PLAYSTATION RESPECTIV CALCULATOR (192.168.1.etc sau 192.168.0.etc).
Daca te intereseaza si alte Tutoriale PC, uite aici unele destul de faine: http://www.tutorialepc.ro

0 răspunsuri: