| SingleForOne a întrebat:

Bună ziua.
Am primit un răspuns de la furnizorul de energie, PPC, în legătură cu faptul că, conform avizului tehnic, am constanta 60, ceea ce înseamnă că fiecare energie consumată este înmulțită cu 60, conform avizului tehnic. Mai exact:

"Dorim sa va aducem la cunostinta faptul ca, in urma verificarilor efectuate pe facturile emise pentru adresa locului de consum mai sus mentionata figurati cu constanta 60. Acest lucru se traduce prin faptul ca fiecare valoare regasita pe cadranul contorului se inmulteste cu 60, pentru fiecare cadran in parte. Iar codarile pentru cadranele contorului sunt: 1.8.0-Energie activa unica; 3.8.0-Energie Reactiv Inductiva si 4.8.0-Energie reactiv capacitiva. Stabilirea constantei de facturare este realizata in baza dimensionarii transformatoarelor de masura conform puterii maxime solicitate de consumator prin avizul tehnic de racordare. Modificarea raportului de transformare si implicit a constantei de facturare se poate face prin solicitarea dumneavoastra de emitere a unui nou aviz tehnic de racordare, cu scaderea puterii maxime contractate si emiterea unei noi fise de solutie ce va cuprinde echipamentele dimensionate conform solicitarii."

Nu am ATR-ul la mine, și nu pot verifica.
Cum pot să înțeleg mai bine această constantă 60?
Trebuie să-mi schimb ATR-ul, și-mi poate face constanta mai redusă?

1 răspuns:
Bula
| Bula a răspuns:

Inseamna ca, ai racordare trifazata, unde se tine cont de decalarile inductive si capacitive ale consumatorilor.
Ar trebui sa apelezi la un inginer electro autorizat (minim grad 2), sa calculeze si sa optimizeze constantele de defazare, respectiv consumul maxim masurat.