| TheCaliptus35 a întrebat:

Am și eu o mica întrebare puțin jalnica, dar asta e laughing. Am de gând sa îmi cumpăr un pc peste o săptămână și ma gândeam: ce sa aleg dintre o configurație cu i5 8400+16 GB RAM +GTX 1060 6GB și o alta cu i5 8400+16 GB RAM +RX 580 8GB?
Sunt conștient de faptul ca pcul cu rx-ul acela va fi puțin mai bun decât celalalt în majoritatea jocurilor, însă mă gândesc puțin și la consum, deoarece aici voiam de fapt sa ajung.
Un pc cu 1060, daca nu ma înșel, ar trebui sa consume, în combinația aceasta de componente, undeva la 190 W. Un pc cu rx 580 consuma undeva la 250W(chiar puțin mai mult pentru ca mai e o lumina prin carcasa și alte cele laughing ). Stiu ca nu ar trebui sa ma uit la acei aprox 60 de W în plus, însă stau și ma gândesc:merita pentru acei watti în plus 20 de fps-uri în 3 jocuri și restul doar 2-8 fps-uri în plus?
Și mai am o întrebare scurta :după calculele mele, dacă în medie ai folosi pcul acesta cu 250 W în fiecare zi timp de 5 ore în full load, ar trebui sa ajungi la aprox. 30 de lei consum lunar de energie, calculat cu 0.70 lei kilowattul. Este adevărat acest calcul? Chiar atât ai plăti lunar pentru o experienta de gaming atât de plăcută? Sau nu am făcut calculele corect? Deoarece mi se pare prea puțin laughing.
Sincer vreau sa ma lămuresc odată cu toată treaba asta cu consumul lunar de energie, deoarece dintr un boiler, câteva becuri economice, 2 televizoare, un cuptor cu microunde și un frigider, nu cred sincer ca pc ul meu (cam la același consum sa spunem cu cel prezentat mai sus) aduce singur o factura de 400 de lei la curent în casa laughing.

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Doar daca chiar te joci 5 ore pe zi pentru restul zilelor, va consuma atat, dar sa fim realisti, nu stai zilnic acelasi numar de ore, iar in unele weekenduri pleci. Ideea e ca orice pc ai avea, nu se simte la factura de curent, decat daca stai foarte mult pe el.

La un pc de gaming din zilele noastre, poti scoate un consum de 300W, ceea ce este decent.

3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Gtx 1060 6 GB este foarte buna! eu o folosesc pe laptop si sunt foarte multumit de ea. diferenta este mica, daca si rx 580 ar fi avut 6 Gb nici nu se mai apropia de GTX, pe cand chiar si in cazul asta GTX sta bine pe langa RX de 8 GB, pentru ca nu doar acei GB VRAM spun despre performanta ci procesorul grafic in sine, circuitele, placa sa, tranzistorii, softurile, tehnologia folosita etc
Cum bine ai spus Rx este cu doar cateva FPS mai buna in jocuri video, deci e FAIL pentru mine, daca GTX avea 8 GB pe unde mai era RX? :)
GTX in cazul de fata este un motor de 2 litri care se bate de la egal la egal cu unul de 3 litri... oare cel de 2 litri daca ar fi modificat nu ar fi mai puternic precum cel de 3000 cm3? cam asa este si aici.
https://www.youtube.com/watch?v=zxPC6ydwcCE

| TheCaliptus35 explică (pentru Simpatic):

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Pana la urma voi alege sa merg pe un GTX 1060 deoarece este mult mai rentabila.

| Simpatic a răspuns (pentru TheCaliptus35):

winking