| octav005 a întrebat:

Bună ziua. Am un hdd de 2 5 de server. 1Tb, 6gb/s 64 mb cache, 7200r/minut, și vreau sa știu dacă funcționează pe un laptop s.au o unitate desktop. Are aceeași mufa SATA. Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

N-o sa mearga, daca in specificatiile placii tale de baza nu vezi cuvantul SAS. (SAS controller, sau hibrid SATA SAS controller).

Adaptoare exista, insa nici cu ele nu functioneaza, atata timp cat placa de baza nu are respectivul controller.

Invers insa merge. Adaptoarele asigura functionarea unui HDD SATA pe o placa de baza pentru server, ce are controller SAS.

Cu pretul cu care iei un controller SAS (care va ocupa un slot PCIe), cumperi un HDD nou.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca are 2.5", atunci a fost facut pentru laptop.
Si majoritatea desktop-urilor il pot gestiona conectat prin conexiunile SATA.

| RxTx a răspuns:

Da important este ca placa lui electronica sa nunse atiga de metal
Ve, i deschide ochii uitate
Analizeaza
In general au acelasi tip de mufa sata
Daca nu e la fel mergi cu el la Conectica.ro si iti rezolva oameniinde acolo problema exista o gramada de adaptoare
In general cel mai scump adaptor costa 100 lei
Dar poate chiar nu ai nevooe de nici un adaptor

Deschide ochii vezi analizeaza
Baga mufele alea de la pc in acel hdd vezi se infig

Important este sa nunse aringa placa electronica de nimic metalic
Si sa nu il musti in timp ce este alimentat

| mihai69 a răspuns:

Desigur.

| NLS a răspuns:

Atata timp cat are conector SATA, il poti folosi unde si pentru ce doresti (laptop, PC)...
Insa e cazul sa verifici acest lucru. DACA e SAS, nu va functiona, nici macar cu adaptor, pe o placa de baza "normala".

Functioneaza doar daca cumperi un controller PCIe SAS.

Sau daca placa ta de baza are cumva unul integrat,
ceea ce mai mult ca sigur nu e cazul (controller hibrid SAS SATA).

| octav005 explică (pentru NLS):

Da. Nu știu dacă e SAS s.au nu. Nu ma pricep. Nu știu ce e ala

| octav005 explică (pentru NLS):

Din imagine vad ca e SAS. DECI nu o sa meargă pe sata

| NLS a răspuns (pentru octav005):

N-o sa mearga, daca in specificatiile placii tale de baza nu vezi cuvantul SAS. (SAS controller, sau hibrid SATA SAS controller).

Adaptoare exista, insa nici cu ele nu functioneaza, atata timp cat placa de baza nu are respectivul controller.

Invers insa merge. Adaptoarele asigura functionarea unui HDD SATA pe o placa de baza pentru server, ce are controller SAS.

Cu pretul cu care iei un controller SAS (care va ocupa un slot PCIe), cumperi un HDD nou.