| Bogdan8102 a întrebat:

Buna ziua!
Bateriile de tip aaa 1, 5v, se consuma daca stau intr-un dispozitiv (ex: lanterna) in timp ce acesta nu este activ?

Răspuns Câştigător
| qest11 a răspuns:

Unele lanterne au un led care clipeste cand sunt inchise, avand un consum cat sa le descarce in vreo 2-3 luni. Daca nu au un consumator, poti sa le tii acolo ani de zile, cu conditia sa fie alcaline de calitate medie, care tin in jur de 5 ani. Daca sunt baterii simple, eu nu le-as lasa nici o luna in lanterna, desi nu toate curg. Personal folosesc doar acumulatori, AAA, AA, 9v, si R20. Cele AA si AAA le-am luat la sub 4 lei bucata, si unele le-am incarcat de 40-50 de ori pana acum. Daca prinzi un lot bun, si le tii la racoare, dupa vreo 4-5 luni, tot mai ai 50% din capacitatea lor.

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Chiar si ne puse intr-un dispozitiv se consuma dar in dispozitiv!

| sierra1 a răspuns:

Dacă ești atent, pe baterie scrie o dată calendaristică. După depășirea ei, chiar și in ambalaj fiind, te poți aștepta ca bateria să să se descarce singură, masiv

| dannyel86 a răspuns:

Da. Daca stau inactive un timp mai mare intr-un dispozitiv, nu numai ca se consuma, dar incep sa curga in produsul respectiv, riscand sa il strice iremediabil. Vorbim aici de un interval mare de timp, nu de o saptamana.