Single core-ul nu prea reuseste sa mai faca fata jocurilor, nici macar celor iesite in perioada single core
Opteaza mai degraba pentru un dual core, va ajuta PC-ul in mai multe situatii, nu doar in jocuri!
stii ce faci tu acum? Compari un pic aiurea, pentru ca spui ca un p4 3. 0 este mai bun ca un dual core sa zice 2. 2. Iti spun eu ca dualul ala este mult mai performant fata de single'ul la 3. 0 desi frecventa este mai mare. E ca si cum ai compara o dacie motor de 2. 6 cu un bmw cu motor de 1. 2. ce crezi, cine va castiga la o intrecere, bmwul sau dacia? Ti'am spus asta ca sa iti faci o idee, ca nu conteaza neaparat frecventa, trebuie sa ai invedere mai multe aspecte cum ar fi cache-ul de exemplu. Vezi ca in jocuri am impresia ca cacheul conteaza mai mult. apoi fsb-ul etc. in plus dulaurile sunt construie pe alta platforma, sunt de generatie mai nou
Bafta!
Astea dual core au doua nuclee care functioneaza fiecare la memoria specificata, plus ca sunt construite pe alta tehnologie mai eficienta. Deci un core duo e4400 are doua nuclee x 2ghz.
Procesoarele dual core au memorie mai multa decat single core ceea ce le mareste viteza, la acest moment sunt mai bune procesoarele dual core/+ deoarece sunt mai rapide iar softurile actuale folosesc mai mult decat un core
Astea dual core au doua nuclee. mai precis au doua procesoare in unul.deci daca dual core e de 2, 5 Ghz atunci el lucreaza la capacitatea de 4, 90 Ghz pentru ca mai ia si resursele...deci e dublu.
Intel pentium dual core t4400 aparut in 2009, 2, 2ghz are 1mb L2 cache, 64bit, are 2 nuclee(dual) iar pentium 4 3ghz e din 2003, are tehnologie mult mai veche, 512kb l2 cache. Dual core sunt mai mici si mai puternice pentru ca au doua nuclee