| leolord669 a întrebat:

Buna ziua, furnizorul meu de internet este digi iar eu am fiberlink de la ei, am decis sa imi cumpar alt router mai bun pentru ca cel furnizat de ei nu face fata la traficul ridicat pentru ca la mine se intampla sa am si 10 musafiri odata, asa ca am comandat un tp link archer ax6000, intrebarea este, cu routerul vechi furnizat de digi, il pot scoate din priza si il pot configura imediat pe el nou sau trebuie sa sun la ei si sa îl inapoiez pe el vechi? care ar fi procesul, mulțumesc

10 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Depinde:
1 - Dacă ai, de la Digi, doar acel ONT care face conversia semnalului optic, trebuie să-i chemi pe băieți să ți-l treacă în mod bridge ca să-ți poți lega la el noul tau router.
2 - Dacă ai de la ei și ONT și router - scoți routerul lor și îl pui pe al tău conectat prin cablu la ONT-ul lor.

| leolord669 explică (pentru gabicoo):

Daca ont e chestia aia cu care am si la tv cablu si cu care conectez cu ajutorul lan cable-ului la router, atunci da, tot ei mi-au montato, la chestia aceea te referi, nu?

M-am uitat acum si pe chestia aia scrie si digi, nu la router ma refer, deci nu am nevoie de bridge mode nu? scuze dar nu prea le am cu astea

Si routerul tot de la ei il am dar nu scrie digi pe el sau ceva

Si pe router si pe ont scrie digi

| gabicoo a răspuns (pentru leolord669):

Mai bine ii chemi maine pe cei de la DIGI.

Nu, dar deja am router si ont de la ei ambele sunt digi scrie pe ele, asta inseamna ca il pot configura eu

| gabicoo a răspuns (pentru leolord669):

Incearca si daca nu te descurci ii chemi. Succes.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru leolord669):

Nu e nevoie sa chemi pe nimeni. Suni sau faci cerere de pe site/aplicatie sa iti treaca ONT-ul in mod bridge pentru ca ti-ai luat router nou. Tragi un cablu de net din ONT in routerul tau si de acolo configurezi ce ai de configurat.

| siriusblack98 a răspuns:

Nu trebuie sa-l inapoiezi ca l-ai platit deja in factura lunara ( am si eu router de la ei ). Totusi daca imi amintesc eu bine, mie mi-au spus de la Digi cand mi-au adus si instalat ei router-ul ca daca o sa vreau sa imi pun eu un router al meu, o sa trebuiasca sa-i anunt ca sa faca nu stiu ce setari de retea la ei din sistem ( nu ma intreba ce anume mai exact ca au trecut vreo 5-6 ani de la discutia aia ). Oricum, surprinzator ca nu duce 10 device uri odata ca e destul de bun router ul de la ei in mod surprinzator. Adica am si eu de ani de zile dar chiar nu ma pot plange deloc de calitatea internetului prin router si am in permanenta minim 5-6 device-uri conectate la el asta fara musafiri.