Acumulatorii in ziua de azi la telefoane si laptopuri sau orice alt device de obicei vin direct formatate din fabrica.
La un interval de timp se recomanda sa mai faci o descarcare - incarcare completa.
Ca sa prelungesti viata bateriei, incearca sa stai cu laptopul mereu in priza cand esti acasa. Mai ales cand te joci sau faci altceva. Astfel baterie nu o sa fie pusa la treaba.
De obicei o baterie de laptop tine 1-2 ani maxim.
Deja dupa 2 ani trebuie sa o schimbi.
Legat de intretinerea laptopului, se recomanda sa il cureti odata pe an si odata la 2 ani sa ii schimbi pasta termoconductoare (chiar si odata pe an e bine).
Daca il ai in garantie, il poti trimite la garantie cand vezi ca se incalzeste (de obicei intre 1-2 ani) si acolo o sa ti-l curete si o sa iti schimbe si pasta termoconductoare de la procesor si placa video.
In rest ai grija cum il transporti. Sa ii iei o geanta sau ceva. In timp poti sa tii-l mai upgradezi (sa ii iei memorie ram, un SSD etc., lucrurile astea le aflii pe internet).
Poti si sa il personalizezi cu diferite stickere (google, gasesti o multime).
Nu uita de partea de soft, sa ai un anti-virus si sa ai toate driverele la zi.
Cam atat, nu e mare scofala. Eu am un laptop de 3 ani (aproape 4 ) si merge ca nou . I-am schimbat acumulatorul recent si crede-ma, l-am folosit destul .
Succes!
Nu trebuie să faci nimic deosebit cu bateria. Eventual fă=ți o copie de rezervă (oglindă) a sistemului de operare pentru orice eventualitate
Bateria laptopului duce cam 2, 5-3 ani.
Daca vrei sa o menajezi (sa te tina mai mult), cand esti acasa, NU o folosi (eu o tin mereu scoasa, o bag doar cand merg undeva cu laptopul).
Asta daca se poate (daca e detasabila). Altfel, asta e, va trebui schimbata in functie de cat de mult il "freci".
Bateriile astea noi cu litiu nu mai trebuie formatate, ba chiar daca le descarci complet de prea multe ori risti sa le strici.