Daca ai placa de baza ceva mai veche, aproape sigur n-o sa ti se potriveasca acea placa video, trebuie sa te uiti pe ea daca ai slot pentru PCI E, altfel nu vei avea unde s-o bagi. Vezi manualul de la placa de baza, sau uita-te atent la poza aia si vezi daca pusca cu ce ai tu pe pleca de baza.
Diferenta dintre PCI E 1. 0 si 2. x e rata de transfer. La fel si la ddram.
In acest caz, in care ai doar slot PCIE 1, placa video va functiona, dar nu la performante maxime, diferenta de banda dintre PCI Express si PCI Express 2 (x16) 4BG/s.
Pe scurt: Va functiona, dar cu performante chiar injumatatite.
Daca te hotarasti totusi sa iti asumi acest risc (de a cumpara o placa video nu tocmai compatibila), te sfatuiesc sa te orientezi catre http://www.emag.ro/......H465FS1GH. Diferenta de pret este foarte mica, raportul calitate/pret fiind mult mai bun pentru HD4650.
Daca doresti o placa video noua, trebuie sa verifici daca sunt compatibile placa de baza si procesorul. Eu iti recomand Phenom 3 ca procesor. Eu am radeon hd 4670 si merge foarte bine cu orice placa de baza si phenom3
Am desfacut carcasa si am cercetat: am slot pentru pci express, insa nu stiu ce sa aleg 2. 0 sau 2. 1 ddr2 sau ddr3... e in regula daca o iau pe cea din link-ul anterior?
Nu mai am manualul de la placa de baza, e destul de veche de prin 04-05 cred e una Intel cu placa video incorporata, pe slotul de pe placa de baza scrie asa: PCI Express 1x16 card, si vreau sa stiu daca se potriveste sau nu?
Lavinia_Cristina_ întreabă: