| Ymlazzar a întrebat:

Buna ziua recent am achizitionat un hdd care as vrea sa il pun pe windowsul acutal (7 32bit) este neaparat ca sa reinstalez windowsul cand pun hdd-ul? pentru ca nu prea as vrea sa imi pierd datele fiind stocate doar pe o partitie (Chappy

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

SIGUR că se poate!

5 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

DA, trebuie să-l reinstalezi, dar presupun că vrei să instalezi Windowsul pe hdd-ul nou ( nu invers )...

În privinţa datelor, faci o copie de rezervă.

Ori îl partiţionezi DUPĂ ce-l montezi şi apoi copiezi ( pe o partiţie de pe hdd-ul nou ) datele de care ai nevoie, şi apoi reinstalezi Win pe altă partiţie ( nu pe cea pe care ai copiat datele ); ori le poţi lăsa pe C...

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Precizări :

Dacă NU vrei să instalezi Windows-ul pe hdd-ul nou, poţi să-l laşi pe hdd-ul vechi ( atunci NU este nevoie să-l reinstalezi ).

Şi preferabil să faci mai multe partiţii, poţi "sorta" diversele date şi le pui pe diverse partiţii şi NU ai "probleme" în cazul unor viruşi...

Preferabil ca pe C să NU ai DECÂT sistemul de operare ( şi anexele ), iar pe restul partiţiilor/hdd-urilor să pui alte date.

| Ymlazzar explică (pentru bursuc001):

Eu asa vreau sa fac sa las windowsu cum e acum pe asta vechiu adunat c: si celalat sa nu fie facut windowsu sa fie un fel de d: si sa pun jocurile documentele etc. as putea face aca?

| bursuc001 a răspuns (pentru Ymlazzar):

SIGUR că se poate!

| razvanlost a răspuns:

Conectezi HDD la mufele din unitate (power si data) si windowsul il va recunoaste automat (in caz ca i-ai pus si jumperele bine)

| Ymlazzar explică (pentru razvanlost):

Multumesc pentru raspuns!