| dinu95 a întrebat:

Buna ziua TPU!
As vrea sa imi explicati si mie cum se construeste un sistem de boxe 5.1. Toti pasii pe care trebuie sa ii fac, de ce anume am nevoie si cam cat mar costa. (As vrea sa folosesc un sobofer de 75w-100w, iar stelitii cam de 20w)

Răspuns Câştigător
| skama18 a răspuns:

Costa prea mult frate.la 100 w iti trebuie transformator de 24 v ca sa poti sa ii pui sateliti de 200w pe 8 ohmi care costa 250 lei(transformatorul), mimim 4 circuite integrate 60 lei buc. cel mai ieftin(presupun k vrei cv bun), sunt si mai ieftine dar lasa de dorit, un cosensator de inalta tensiune (de preferabil 400v)120 lei, diode, condesatori medii, tranzistori, 2 aplificatoare puternice 50 lei bucatao placuta electronica anume 150 lei, materiale pentru carcasa sa zicem 100 lei, o boxa de 100w 200 lei cel mai ieftin sa zic (daca il gasesti), 5 boxe de 20 w daca faci tu sateliti, cabluri, 3 conectori jack 3 mm, 5 conectori rca si un ectronist priceput(da se poate face dar costa o avere, eu mi-am facut o statie de 500 w la care am avut de cumparat doar 2 transformatoare de 24 v...k in rest am cumparat placa integraal facuta plus ce piese am mai avut pe acasa si ma ajuns la 800 lei si boxele le-am avut eu. daca socotesti toate preturile ajungi in jur de 1200 lei. fara sateliti...la 1200 lei este statie cu 5 iesiri +telecomanada de 400w sau sitem genius la 200w 650 lei, binenteles nu scoate 200 w k asa sunt toate. ceea ce faci din piese de calitate nu se compara u stifturile din magazin dar e ff scum***ca te tine buzunarul sa dai pana in 1500-1800 lei si vrei cv de calitate se merita.dar iti sugerez k stifturile din magazine sunt bune.le folosim fecare dintre noi(eu am investit in statie pentru ca stiam k il vand si imi iau banii, l-am vandut cu 1600 lei la un dj care se ocupa cu nunti si mi-am luat un sistem 5.1 genius de 200 w si sunt foarte multumit de el, cu o laca de sunet 5.1 genius se aude perfect.

1 răspuns:
| IRemUsI a răspuns:

De ce nu iti cumperi un sistem deja facut. E mai echilibrat decat ce vrei tu sa faci.