Intra la aia ce a facut laptopul,acolo ar trebuie sa gasesti specificatiile acelui laptop,de regula sunt aratate toate componenetele ce ar fi suportate de placa aia.
Apoi stiind ce poti face sau nu,vezi mai departe. Daca este lipita placa grafica,banui ca si procesorul.
Ce trebuie sa faci? Sa ai placa grafica maxim ce suporta acea placa de baza si un meserias care sa deslipeasca placa grafica si sa lipeasca pe cea nou.
Treb sa fii bun la chestii de astea, altfel risti sa supraincalzesti alte piese ce de abia le vezi cu ochiul si sa le strici, apoi ai aruncat banii aiurea.
Banui ca no sa gasesti nici un meserias sa faca asta, nu doara in tot judetu de care spui, poate nici in multe alte judete.
Treb sa ai nitrogen, sa mentii ce inconjoara placa la tem mai mica.
Unde pui ca in -2 ani o sa spui ca deja vrei altul, ala devine prea slab.
"Placa video" in cazul laptopurilor este de fapt un cip lipit pe placa de baza. Foarte greu de îndepărtat și lipit altul corect fără roboți plus că nu găsești efectiv sa cumperi cipul.
Exista la un moment dat un rig care îți permitea să conectezi o placa video externa dar ai nevoie de cunoștințe destul de avansate și o conexiune FireWire sau tot felul de adaptoare. Și nu e neapărat o soluție oficială.
Https://youtu.be/aSKQ8JgBdd8
dar aici de ce poate?
Il achimba cu unul la fel pentru ca cel din video este ars. Nu vei putea sa faci "upgrade" la unul mai performant.
În cazul de față, "placa video" din laptop poate fi integrată în procesor, adică o configurație IGPU (Integrated graphic processing unit), fie că vorbim de procesoarele Intel cu tehnologia Intel HD graphics sau de AMD cu tehnologia Vega, sau "discrete", adică pe placa de bază există un procesor grafic dedicat. Pe o placă de bază de laptop nu poți aduce modificări hardware la nivel de placă video sau procesor, pentru că există anumite limitări impuse de chipsetul plăcii de bază și de Bios, care este construit pentru o arhitectură fixă, spre deosebire de plăcile de bază de desktop. Singurele upgrade-uri posibile la un laptop includ : memoria RAM, unitățile de stocare, procesorul (se poate înlocui procesorul doar dacă acesta este construit pe arhitectura PGA sau LGA, adică procesorul este detașabil).
Nu se poate schimba procesorul grafic din laptop, acesta este soldered, se pot face intervenții pentru reparare și restaurare (în cazul în care acesta fie s-a ars sau s-a desprins de pe placa de bază datorită thermal throttling-ului - temperaturilor extrem de ridicate). Singurul lucru pe care îl poți face pentru a îmbunătății performanța video este, fie să folosești unul dintre porturile Thunderbolt pentru a conecta un PCI-E Expander sau PCI-e Dock (este un suport, un Rack care-ți permite să transferi semnalul video de pe magistrala PCI-e a unei plăci video către portul Thunderbolt) : https://www.techinn.com/......37836843/p
, fie să folosești un adaptor PCI-e Expansion, ca acesta : https://m.banggood.com/......11222.html Practic, un astfel de adaptor va înlocui adaptorul wireless al laptopului, vei fi nevoit în această situație să utilizezi o conexiune la internet fie wired, fie printr-o altă interfață de rețea dedicată pe USB. După montarea pe placa de bază în slotul PCI-e, conectezi placa video în slot, alimentezi adaptorul (dacă este necesară alimentare suplimentară pentru placa video, o conectezi și pe aceea, poate fi de 6 sau 8 pini). Dezactivezi din device manager tot ceea ce înseamnă adaptor video integrat, instalezi driverul plăcii video pe care ai montat-o în slot și testezi performanțele.
Mai poți utiliza serviciile de streaming precum : GeForce Now / Boosteroid / Shadow pe partea de gaming, dacă overall nu te interesează partea de procesare grafică în timp real.
Da, se poate face asta, dar in maxim 2-3 luni arunci laptopul, plus ca vei avea foarte putine variante ce se vor potrivi si o sa ai probleme imense de compabilitate. Am vazut cu ochii mei o tentativa de schimbare abandonata intr-un service
Nu se poate face asa ceva. Placile de baza ale laptopurilor vin proiectate special cu un chipset, poti doar sa inschimbi procesorul grafic, cu altul de acelasi tip/model.
Mai iefin si mai posibil este sa schimbi placa de baza de la laptop cu alta de la aceeasi serie de laptopuri ca sa se nimereasca pe sasiu.
anonim_4396 întreabă:
cineva11111111 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: