S-ar putea sa fie din cauza placii de baza s-ar putea sa nu suporte 5GB RAM iar daca nu suporta nu ai cum sa pui mai mult ram(cel mai ieficent ar fi sa aduci de la cineva o placuta de 1GB ram si sa o pui in locul la cealalta iar daca merge inseamna ca are problema placuta de ram de 1 GB iar daca nu merge e din cauza placii de baza)
Ai grija ce faci, o combinatie din asta poate' in loc sa faca calcu' sa mearga mai bine, sa-i reduca performantele. Cel mai bine ar fi sa vezi ce RAM-i ai acum, si sa iei inca o placa de acelasi tip, atunci vei avea 6 GB RAM si performantele calculatorului nu vor scadea.
La o intrebare de genu mai bine era asa ex:
Am un ram de la Ghita, eu am placa de baza MODEL ''Asus ABC'' cu link producator, aici vezi cat stie, duce placa maxim A-Z[cpu ram etc], dupa asta se pune problema daca
1. ramul luat ''de bun'' = nu este bun[[eroare fizica de cip ram]] testabil cu soft gen MemTest86 > https://www.memtest86.com/ )
2. ramul e bun, da placa de baza vine limitata din fabrica
de specificatii STAS__gen: max 3 gb ram(DDR1 an 2003), 128 gb ram(DDR4 an 2020)
3. masuri de luat.>.>.>
Placuta de 1GB Ram este seamana leit cu cele de 2GB, doar ca, stiti ca are cate 4 cipuri negre pe fiecare, patru sus si patru jos, la placutele de 2GB cipurile acelea sunt mai late iar la cea de 1GB sunt mai mici.